lørdag den 30. april 2011

en mand i huset, tak (bare ti minutter)

For helvede også, så kom dagen jeg længe har frygtet: stor, kraftigt bygget motherfucker edderkop i håndvasken og mig alene mand til at deale med den. Og jeg kan ikke! Jeg er skrækslagen for edderkopper, har den vildeste fobi, går helt i panik og skal bare væk! (hvilket forklarer billedkvaliteten; havde zoomet ind på et par meters afstand og løb så bare hurtigt hen, stak hånden ned, knipsede og væk igen)

Bli'r vist nødt til at ringe til gentleman L og sige, at hvis ham og pigerne alligevel er in the hood, kan de da lige lægge vejen forbi og ta' et kig på håndvasken.. Ellers må jeg håbe at den er død, indtørret og pulveriseret til, når jeg kommer hjem igen om nogle timer.

Men herregud, nu er det 5 måneder siden at vi gik fra hinanden og det er kun anden gang at jeg savner en mand i huset, så jeg klarer mig, gør jeg.

Første gang var da jeg lå på knæ ude i brusekabinen og skulle filtre herreklam hårbolle på størrelse med grapefrugt fri af rist, afløb og slimet, ildelugtende brakvand. Jävla. Det er så åbenbart sådan noget han plejede at gøre af og til i al ubemærkthed, mens jeg naive fæ levede i lykkelig uvidenhed. Oh well..

 

torsdag den 28. april 2011

i don't think anyone is going to notice a few little wisps


Havde egentlig planlagt at bruge aftenen på badeværelset med at få kroppen gjort toptunet og sommerklar med alt hvad det indebærer af knofedt og selvpineri, men eftersom skæbnen ville, at jeg rendte ind i både killer-hovedpine og ditto kvalme (sidstnævnte selvforskyldt ovenpå alt for mange dragerede AB marcipan påskeæg) og derfor ikke orker andet end at sidde her, må det vente yderligere en dags tid eller to. Jeg lover, at jeg kun vil optræde fuldt påklædt ude i offentligheden indtil da. You have my word.

onsdag den 27. april 2011

award zeit

Vibeke med bloggen Glad med mad og Benedikte fra Sophies (al) verden har været så søde at give mig en award og her kommer svarene på de medfølgende spørgsmål:

Hvorfor startede du med at blogge?
Jeg havde fulgt med på sidelinien et års tid og fik så småt lyst til selv at give mit besyv med hen ad vejen, men var nervøs for, om jeg turde og om jeg kunne "finde på noget" at blogge om. Men indtil videre går det og jeg synes det er meget sjovt, selvom jeg egentlig er havnet i en lidt anden retning, end jeg havde tænkt mig.

Hvilke blogger følger du?
Åh, der er mange og i mange forskellige retninger: de sjove, de hyggelige, de inspirerende, de coole og engang imellem de selvhøjtidelige og røv-irriterende, hvis jeg trænger til at hidse mig lidt op over noget, he he.. Den eneste jeg lige vil nævne her er your daily dose of cuteness ,fordi den er så anderledes: original, cool, gennemført og helt, helt sin egen. Det fede er, at efter jeg selv er begyndt at blogge, har jeg opdaget MASSER af "nye" skønne blogs, som jeg ikke kendte til før, hvor jeg tærskede rundt i det samme igen og igen.

Favorit make-up mærke?
Jeg bruger ikke sindssygt meget makeup og er desuden fuldstændig troløs og køber bare lige, hvad jeg falder over eller hvad der er på tilbud,  når jeg er løbet tør.

Favorit tøj mærke?
Igen: jeg er en tøjte og sværger ikke til noget specielt, men har en skønsom blanding af alt muligt: genbrug, H&M, hjemmesyet, Lysgaard.. Dog alle i den billigere ende, jeg er en fedterøv når det gælder tøj og nægter at bruge 1500,- på en bluse.. 

Dit "må ha" make-up produkt?
"Øjenbryns-halløj" (altså makeup til øjenbryn, ved ikke lige hvad det egentlig hedder, men er must-have for at jeg skal få noget der tilnærmelsesvis minder om træk) og mascara. 

Din favoritfarve?
Lilla til tøj. Pangfarver til alt det andet. 

Parfume?
Det er efterhånden sjældent jeg bruger parfume, men har da et par stykker, som jeg synes er rigtig lækre: Fiori chiari fra L'erbolario og Muse fra Oilily. 

Favoritfilm?
Jeg elsker Coen brødrene og The Big Lebowski er klart min favorit. Fargo ligger også højt placeret. Jægerne, en svensk film, gjorde et kæmpe indtryk på mig for mange år siden. Ikke lige som favoritfilm, men fordi den var så ædende ond at den sad i kroppen på mig i flere dage. I den mere lette ende ælsker jeg stadig Dum & Dummere. 

Hvilket land vil du besøge og hvorfor?
Japan! Egentlig startede det som min ældste datters ønske og jeg var sådan lidt åh-nej-gab-kan-du-ikke-finde-på-et-andet-sted-det-er-da-for-sygt, men efter at læst og hørt en forfærdelig masse om landet, er jeg nu selv fuldstændig solgt og planen er (var?) at vi skal dertil næste år til marts. Så kom der så et jordskælv og en tsunami og nu er jeg lidt der, hvor vi måske skal udskyde et års tid afhængig af hvordan situationen ser ud, når vi kommer tættere på. Mexico gad jeg også rigtig godt til, men tør ikke af frygt for at blive mejet ned af et narko kartel eller noget..
 
Hvad glæder du dig mest til i nærmeste fremtid?
Til en laaaang tør og lun sommer med masser af is, dasken i hængekøje, spisen ude, koldskål, plukken jordbær og alt det andet der hører sig til.

søndag den 24. april 2011

mangel på mådehold.. (billedspam igen igen)

Fordelen ved at rejse ud med en halvtom kuffert indeholdende en tom rygsæk (udelukkende medbragt med det formål at skulle fyldes op) er, at så er der plads til at man kan købe "noget" med hjem. Så det gjorde jeg. 

Både trolleykuffert og rygsæk var fyldt til bristepunktet på hjemturen. Med pinke ting, grønne ting, lilla ting, blå ting, et behersket antal voksduge, tallerkener, fade og festartikler, kinesiske ting, mexicanske ting, tapet plus alt det løse. Og sukkerkrymmel til madder og cupcakes. Og 2-3 kg slik, der skulle kunne klare os igennem de næste par dage. For slet ikke at tale om mine nye fantastiske denim træskosandaler!  

Hvor der er en vilje, er der en vej har altid været mit motto, når det kommer til at hefle helt ufattelige mængder ragelse med hjem fra rejser og der er ingen grænser for hvad jeg har præsteret at slæbe hjem af tunge, store, uhåndterlige, mystiske, unødvendige og mærkelige ting & sager. 

Lige denne gang måtte jeg dog et par gange lade fornuften råde og undlod med nød og næppe at købe et copycat Kingfisher metalskrummel af et køkkenophæng til sølle 25 euro på et loppemarked. Øv, får stadig helt gå-glip-af-følelse af at tænke på det.. Og så var der jo også de der føromtalte lampeskærme..

Og så er den der Amsterdam-ged vist også barberet, så fra nu af står den på helt almindeligt bloggeri igen.


lørdag den 23. april 2011

så er I også selv ude om det.. (voldsom billedspam)

vi spiste vores morgenmad i disse herlige brune omgivelser
  og daskede fra det ene marked til det andet
slaraffenland for stof-elskere og med meterpriser på 3-6 euro er det yderst svært at beherske sig
ohh hvilken fantastisk bod
hvis jeg kunne kile mig i dem, ville jeg aldrig gå i andet
uforskammet billige tulipaner
der måtte en større kraftanstrengelse til for ikke at forsøge at hefle de her 7-8 fantastiske lampeskærme med hjem! Åh, hvad man ikke kunne have udrettet med dem og så noget af det der markedsstof.. Støn!
alle kan trænge til lidt snolder.. (Bemærk størrelsen på poserne! Og det er ikke skeer man tager med, men skovle.. Dét er fandme bland-selv lige efter mit hoved)
træsko så langt loftet rækker..
cykelby numero uno. Alle cykler som idioter og ingen bruger cykelhjelm, heller ikke babyer og børn.
og vi kom i Kitsch Kitchen gjorde vi. Og med store "no photos" skilte flere steder i butikken, måtte jeg gå og kratluske og smugfotografere langt væk fra ekspedienterne af skræk for om jeg skulle blive smidt ud fra butikken, hvis det blev opdaget. Hæ.
de Kinderfeestwinkel var flyttet i andre lokaler, men var blevet om muligt endnu lækrere
pladsen bliver udnyttet til bristepunktet overalt
javel ja, hø hø
selvom man bor på en husbåd er det fedt med lidt have
og vi fik fyldt depoterne op med dem her (Og Benedikte: jeg prøvede også satésaucen og det var lækkert, men jeg er vist alligevel mere mayonaise-typen, he he)
og der blev drukket mere eller mindre velsmagende kaffe
og guffet søde sager i stor stil.

Alt i alt en rigtig fed tur og det har været hyggeligt at være på tomandshånd med storesøster, bare hende og jeg. Desuden kan jeg varmt anbefale nattogs-dealen, det er hyggeligt at rejse med tog.

Så på 25 års jubilæet for mit første besøg i Amsterdam, kan jeg konstatere, at byen stadig holder hundrede. Og at mange ting er fuldstændig de samme, som da jeg som 16 årig ung, interrailer med tungen ude af halsen blev blæst bagover af byen og syntes at det da var paradis på jord.. 

Hvilket forklarer mine krystalklare flashbacks og erindringer om steder, episoder og oplevelser der er et kvart århundrede gamle!! For crying out loud altså, hvor tiden går stærkt.. 

Jeg har jo selvfølgelig monstershoppet til den store guldmedalje og påtænker faktisk at komme med endnu en omgang billedspam med alle mine fantastiske scoops og lækre sager, når jeg får pakket rigtigt ud. Så er I advaret!


torsdag den 21. april 2011

tilbage på pinden


Så er jeg vel hjemme fra Amsterdam.. Har haft en på alle måder dejlig tur, men er sgu alligevel lidt træt og mat i sokkeholderne af rejsetrængsler, storby-jag, shoppinghysteri og nonstop traven fra morgen til aften. Storbyferie er fedt, men fandme ingen picnic! Så det jeg trænger til nu er fred og ro, fuglekvidder, rekreation, natur, familietid, "slowlyness", gloen ud i luften og andre ikke-forbrugsrelaterede oplevelser og gøremål, he he. Skønt at der stadig er masser af fridage til at komme sig i..

Jeg har taget lidt billeder og vil skam-spamme jer på det groveste indenfor nær fremtid, men skal lige sunde mig lidt først..

Tusind tak for alle jeres pæne ord ifm. boligbloggeriet hos Wooz. Det er da helt forrygende, tak tak :o)

Og et stort velkommen til til alle de nye læsere, det er da helt overvældende!! Tak fordi I gider kigge med. Altså! Jeg glæder mig til at komme i gang med at kigge rundt hos jer.

Og nu skal jeg vist hen i sofaen med en skålfuld hollandsk snolder, en kop kaffe og hvadsomhelst i fjernsynet..

søndag den 17. april 2011

jeg er gæsterapper hos Wooz idag

Joan/Wooz har været så venlig at give mig lidt skærmplads idag til at vise en forfærdelig masse boligbilleder.

Hvis du orker at se med, kan du gøre det lige her

(eller dvs. det tror jeg, at du kan.. Jeg skriver nemlig dette indlæg fredag d. 15. april, men koder den bare til først at udgive det på søndag og eftersom jeg ikke har prøvet det før, ved jeg ikke helt om det virker..)

fredag den 15. april 2011

jeg burde være i fuld gang med at pakke

til den der Amsterdam-tur vi skal afsted på om 4 ½ time, men istedet sidder jeg så her og flasher kaniner.. Mine nye påskekaniner, der er aldeles bedårende, i ultratynd "gammeldags" plastic og sarte 50'er pasteller, som det af en eller anden grund er virkelig svært at få gengivet ordentligt på billeder.. Men for dævlen, hvor er de superfine i virkeligheden. Me like big time!

Og mon så ikke, jeg sku' se at få smidt nogle klude i kufferten..

onsdag den 13. april 2011

måske er verden alligevel ikke helt af lave..

Hvor bli'r en gammel kone glad og varm om hjertet, når hun på rundvisning i den fritidsklub, hvor storesøster starter efter sommerferien, ser at en af (børne-) pc'erne har ovenstående billede som baggrund og at pædagogen til hendes vantro "Hvad!?? Er det Iggy Pop????" replicerer "ja, der er faktisk nogen af dem, der har en ret god musiksmag"..

Det er en rar og betryggende tanke, at der i disse X factor/Nik & Jay/pop/døgnflue/skodmusik tider,  rent faktisk findes unge mennesker, der kan skelne skidt fra kanel og ikke er til fals for kedsommelige ørehængere, der alle er skåret over samme skabelon, men i stedet har sans for kvalitet og forstår at værdsætte rigtig, ordentlig og langtidsholdbar musik. Hurra hurra! 

(mine egne døtre er så bare ikke nogle af dem: kesha, medina, aqua osv. er bare det fedeste shit. Jeg ved ikke, hvad jeg gør, hvis ikke de vokser fra det..)

mandag den 11. april 2011

award med halvkvædede svar

 
Jeg fik en award fra Osloskånskan (cool & sjov norsk/skånsk blog) for nogle dage siden og tak for det, du :o) Nu har jeg ikke prøvet sådan en før, men jeg går ud fra at man bare svarer og så er det dét? Awarden er lidt indforstået svensk/norsk, men nu kører vi:


Pølse eller hamburger?
Hamburger

Gospel eller hardrock?
Jeg kan generelt godt lide musik med en vis tyngde, men lige hardrock genren er da så gudsjammerligt pinlig og dødssyg, at jeg bli'r nødt til at vælge gospel.

 
Fox eller Nox?
Har ikke smagt nogen af delene, men så længe det indeholder sukker er jeg ikke kræsen.

Carola eller Sissel?
For real!?

Harry Potter eller Twilight?
Ihvertfald ikke Parry Hotter. Twilight kender jeg ikke overhovedet, men jeg har en idé om at det vist heller ikke er noget for mig. (er det ikke den med ham vampyren, som alle synes er så lækker?)

 
Roser eller tulipaner?
Her kan jeg endelig komme med et rungende entydigt svar: tulipaner!! Knasende sprøde tulipaner. Afskårne købe-roser er så ordinære og småborgerlige..

Tanga eller bestemortrusse?
"Tanga-trusser"?!? Er der overhovedet noget der hedder det længere..?? Jeg napper en moderat mormortrusse..

Stockholm eller København?
København! Har desværre aldrig været i Stockholm, men vil hemskt gerne, så indtil jeg kommer det og evt. ændrer mening, må det blive København.

Dirty Dancing eller Pretty Woman?
Åh nej, jeg er slet ikke til tøsefilm og Pretty Woman er min hadefilm numero uno. Historien om den kække luder, der bliver reddet af rigmanden siger mig intet. Og Dirty Dancing har jeg med vilje aldrig set, så igen må jeg melde pas..

Skavlan eller Thomas og Harald?
Jeg er BLANK!!? Hvem fan er de mennesker??


Jeg kom igennem, omend med en del huller og vævende svar.. Tak, Osloskånskan ;o)

søndag den 10. april 2011

party i provinsen

Så er vores fødselsdagsmarathon vel overstået og alt gik rigtig rigtig godt! Vi havde en tophyggelig tøsefødselsdag idag, ingen ballade, skænderier, tuderier, intriger og andet 3. klasses fnidder, men ren og skær råhygge og god stemning. Og alle forlod festen i højt humør, med sukker pumpende i blodet, rockstar tatoveringer på hele kroppen og billig, udtværet neglelak på fingrene. Sikke en fest! 
 
Fedt at det nu er overstået. Og fedt at der er et halvt år til lillesøster fylder år.. (Og fedt at der er så meget mad i overskud, at vi skal leve af mexicano de næste mange dage.. )
 
Og nu vil jeg smide mig i sofaen med lagkage, cupcakes, chokolade, snolder og en lind strøm af kaffe. Det synes jeg fandme, jeg har fortjent!

fredag den 8. april 2011

det lysner..






indbydelserne er sendt ud
pinata'en er lavet (og ligner noget der er løgn, men den er der og herregud, når først musikken spiller og det første slag er faldet..)
snollerposerne til at fylde i den er proppede og klar
fryseren bugner af regnbue muffins, der er klar til at blive pyntet med dutter, frosting, krymmel og halløj i alverdens farver
hele husets lager af neglelak af tvivlsom kvalitet er klar til neglelaks-boden
megaseje tatoveringer indkøbt til tattoo-boden

Nu kan de der 14 tøser bare komme an på søndag - det skal nok blive festligt.. 
Imorgen, på hendes rigtige fødselsdag, kommer familien - nok mere hyggeligt end festligt..

Foranlediget af en kommentar jeg har fået og med Frk. NØ's indlæg fra forleden in mente, vil jeg gerne understrege, at hvis noget måtte fremstå som overskuds-agtigt er det milevidt fra sandheden. Hvad man ikke kan se på billederne er at jeg den sidste tid, har været megastresset, skidesur og træt med anfald af skiftevis hysteri og selvmelidenhed, fordi jeg som altid har taget munden for fuld og troet, at jeg da hurtigt lige kan lave dét og dét og dét.. Tænkte bare, at den skulle have lidt ekstra gas i år, nu hun bliver 10..

Alt tager bare altid meget længere tid end jeg regner med og når der så er arbejde, familieliv, pligter, aftenmøder, arrangementer, masser af overlappende bookinger i min lille B&B geschæft (med en deraf følgende helvedes masse rengøring og sengetøjsvask) OVENI bagning til 2 x fødselsdage, pinata, mexicaner mad til fryseren, gaveindkøb & indpakning, sukkerdutter, lagkage, bordpynt og pis og papir, ja så hober det sig pludselig op og jeg løber sur i det og får slemt ondt af mig selv. På den uklædelige og ucharmerende måde..

Som da jeg var på nippet til at småtude tidligere idag, da posten kom og det viste sig at den gave lillesøster skal give fødselaren heller ikke var med idag og at jeg derfor skulle til at bruge tid på alternativer, da ungen jo gerne skulle have nogle gaver imorgen tidlig. Øv.

Dobbelt øv også fordi jeg i forvejen "mangler" en anden gave til hende. Et par bukser jeg købte i forgårs og nu ingen anelse har om hvor er.. Jeg mener at kunne huske, at jeg har taget posen op af min taske herhjemme, men jeg kan intet fremkalde om, hvor jeg så har gjort af den. Har brugt oceaner af tid på at lede (på den der dorske ineffektive trætte måde: de samme steder igen og igen. "Er den her? Nej? Nå okay, jeg tjekker igen om ti minutter..") 

Så summa summarum: underskuds-agtig mor (nu også jamrende), der er kørt fuldstændig i bund pga. misforhold mellem ambitioner og overskud. Som bonusinfo kan jeg tilføje, at fødselsdagene afholdes i et møgbeskidt hjem, fordi tiden ikke har været til rengøring..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...