mandag den 28. november 2011

begrænsningens kunst

har aldrig været min stærke side. Jeg pynter først op til jul d. 30. november, men pakker altid julestadsen ud nogle dage før og stiller den samlet og massivt frem, så jeg kan gå og få et overblik over, hvad jeg egentlig har og planlægge hvad der skal være hvor og så videre. Jeg brugte et par timer i lørdags på at hente julekasserne (fire styks!) i kælderen og tømme dem og stille op. 

Måtte slæbe ekstra bord ind fra køkkenet, for at få plads til det hele og alligevel er det her faktisk kun noget af det. Cirka 1/3 røg retur i kælderen, fordi jeg ikke lige syntes, at det var noget jeg gad at kigge på i år. Jeg er stadig i tvivl om Maileg nisserne, både noilly'erne men også de syede. Har ikke haft dem oppe de sidste par år, men tænkte at det kunne være, de skulle have en chance. Nu er de i hvert fald foreløbig på prøve de næste par dage..
Jeg elsker gamle træstager i alle afskygninger og har en pæn samling. Har planer om at få pimpet nogle af de traditionelle trebenede i år, men der er sommetider et stykke vej fra tanke til handling, så det er langt fra sikkert at det bliver til noget i år..
Den her spilledåse er fantastisk. Har et par stykker af dem og de er sande helvedesmaskiner: musikken er grotesk høj og i dobbelt hastighed og så kører "søen" så hurtigt rundt, at figurerne risikerer at blive slynget af. Pragtfuldt!
Noget af det løse; bånd, svampe, hjerter, gammeldags dekorationspynt, kort osv..
De her fine gamle figurer købte jeg i Sverige for et par år siden. Håber, jeg når at lave et fint krybbespil i år..
Julepynt i lilla og blålige toner til min strømlinede, farveafstemte stue. Ha.
Og her ovenfor er vi vist i den mere kitschede afdeling. Sjovt som den fylder mest..
Og så er der pigernes kasser, dem har jeg ikke pakket ud. Det må de selv ligge og rode med, når de får lyst.

Med andre ord, er det ikke pynt jeg kommer til at gå ned på. Alt i alt burde der være basis for at få gang i en ordentlig julestemning og det er da også lige før, at jeg kommer i julehumør, hver gang jeg går forbi. Nu har jeg lige nogle dage til at planlægge, inden det går løs på onsdag. Jeg glæder mig!

søndag den 27. november 2011

juleklip/det store ædegilde

De sidste mange år har det været fast tradition, at vi holder juleklip for min søster og hendes (nu voksne) børn og eventuelle svigerbørn første søndag i advent. Eller juleklip er vist så meget sagt; det var kun de første par år, vi syslede med papir og saks. Nu æder vi bare. Så hatten passer I might add. Men det skal man jo heller aldrig kimse ad.. 

pink pift

Så er årets adventskrans klappet og klar. Jeg købte den hvide porcelænskrans i en genner sidste uge og har piftet den op med cirkler i neonpink klæbefolie. Ideen var egentlig at holde kransen i farverne  rød/pink med svampe og neonpink stjerner i forskellige størrelser, men så endte det istedet med nogle opklippede turkis sugerør og kun de mindste af stjernerne.

Og så er jeg helt vild med den nye Princettia julestjerne i pink. Mums, den er lækker og gør sig altså lidt bedre her i huset end den gammeldags højrøde.

lørdag den 26. november 2011

det er ikke til at se det..

hvis man ikke lige ved det, men jeg er i fuld gang med adventskransen her på falderebet til første søndag i advent. Ender vist med noget lidt andet, end jeg havde forestillet mig, men satser kraftigt på at det bli'r ok alligevel.

syg i potten

Hvis en tyveknægt skulle formaste sig ind i vores hjem, ville han få verdens længste næse, eftersom her absolut intet er af værdi. Det vil sige, hvis man altså ser bort fra denne her stak af (bla) room seven tæpper, som ikke laver andet end at ligge ovenpå det høje skab og se godt ud.

Der var engang, hvor jeg var rimelig meget oppe at køre over dem og/eller havde for mange penge og/eller for lidt at gå op i og der er på den syge side af de syv-otte kilo. Men jeg tvivler ærlig talt på, at det er noget der kan omsættes nede på bodegaen, så mon ikke han alligevel ville lade dem ligge. Hæ.

Nå, men jeg var lige ved at rode rundt deroppe på skabet, fordi det er dér alle julegaverne skal op og ligge i takt med at de bliver pakket ind. Så kan man gå der og kigge langt efter dem, gætte, håbe og drømme uden at kunne komme til at pille og snuse, fordi de er helt og aldeles udenfor nå-højde. Selv hvis man skulle finde på at slæbe en stol hen og forsøge at kravle op, når moren ikke er hjemme..

onsdag den 23. november 2011

hvidt brød skal der til..

Altså, nu har jeg prøvet det der grydebrød som "alle" snakker om og hold nu kæft, hvor er det hemskt gOdt!  Generelt er jeg en sucker for brød og ville hellere undvære højre arm end at leve efter en eller anden kulhydratforskrækket overbevisning. Men dét her! Det er så englene synger. Friskbagt, afkølet og med tandsmør, yes sir. Jeg kunne leve af det..

Det er nemt, det er saftigt, det er sprødskorpet, det er savlende lækkert og opskriften og vejledning er fundet her, så bare kom i gang!

mandag den 21. november 2011

forsmag på jul

Jeg plejer altid at holde mig i skindet med julestadsen til 30. november, hvor den så til gengæld får fuld skrue hele dagen igennem, så der er klart og gennemjulet til 1. december. Elsker at gå og pynte op og så kan jeg rigtig godt lide, at der fra det ene øjeblik til det andet, er all-over julestemning, istedet for at det langsomt og gradvist sniger sig ind lidt ad gangen. 

Nå. Men så var det så, at jeg fik ham den her kære lille fætter ind ad døren idag og jeg tror altså, at han får lov at være på tålt ophold de næste 9 dage. Kan ikke rigtig nænne at pakke ham væk, så nu får han istedet lov at stå der og trone. Som en lækker lille smagsprøve på den søde søde juletid, der venter lige rundt om hjørnet. Oh yeah..

(Så ham i Betines indlæg forleden og kunne ikke rigtig slå ham ud af hovedet, så bestilte ham på ebay sent onsdag aften og idag kom posten så med ham. Sølle 4,5 døgn senere, til trods for at han kommer hele vejen fra Hong Kong. Dét er sgu da effektivitet!)

søndag den 20. november 2011

ikke så ringe endda

Og mig der ikke ville ha', at hun skulle ha' mobiltelefon.. Pffh!

lørdag den 19. november 2011

fandens også..

Ha ha, mit Wulffmorgenthaler horoskop fra gårsdagens Urban er da virkelig et pletskud. Her var man lige kommet med på dymobølgen og så viser det sig, at alle mine utroligt personlige, fantasifulde og hjemmegjorte dymojulegaver måske slet ikke falder i god jord. Megabummer. Jeg må på den igen..

fredag den 18. november 2011

endelig..

Ahh, denne weekend har været den længst ventede i mands minde og nu er den her endelig. Den er virkelig tiltrængt, helt og aldeles åben og propfuld af uanede muligheder og den skal fandengalme nydes i fulde drag, for jeg ved af bitter erfaring, at jeg kun lige når at blinke og så er det mandag morgen igen..

onsdag den 16. november 2011

trøffelmus i salute you

Sku' hilse og sige, at sådan en fræk, lille fætter her ikke er helt dum. På sin egen klamme, småperverse måde rammer den altså lige nøjagtig, hvor den skal..

tirsdag den 15. november 2011

50 procent er også okay

Skulle lige omkring Box de Lux i lørdags, for at se om der var andet jeg manglede, mens der stadig var procenter og det viste sig, at butikken nu har ophørsudsalg! Ikke bare noget med køb-dine-julegaver-i-god-tid, men de lukker og slukker helt, sådan for real. Der var ikke ret mange varer tilbage på hylderne, men jeg fik da gaflet mig det her lækre tørklæde til halv pris og et par andre småting. Men øv, at butikken lukker. Det er da alt for trist, hvis det eneste der efterhånden kan løbe rundt er kønsløse, mainstream kædebutikker, så det kan være bedøvende ligegyldigt om det er Århus, Vejle eller Viborg man tager på shopping i, fordi udvalget alligevel er nøjagtigt det samme..

mandag den 14. november 2011

juleinspirationstip

Trænger du til noget ekstra juleinspiration og nogle nye ideer til jule-hemsløjd, kommer der her et tip: Jeg så indlægget her hos Tedags hos Tant Ninette forleden og tænkte, at forsiden så tilpas lækker ud til, at det godt kunne indeholde noget godt, så det måtte jeg hellere ha' fingre i. Jeg kendte ikke bladet i forvejen (det kommer åbenbart regelmæssigt og det her er så juleudgaven) og det er ikke det hele, jeg er vild med, men overordnet er det gevaldig fint. Lækre farver, fine sager og masser af gode tips og ideer og så er det så godt som gratis.

Det kan købes her for USD 3.99. (Altså det er et e-magasin, så man får ikke et blad ind ad brevsprækken, men et link i indbakken et splitsekund, efter man har betalt. Nice 'n easy.)

Update: jeg browsede lige lidt rundt på siden og hvis man klikker på previous issues, ligger der øverst de tre seneste issues også til USD 3.99, men længere nede ligger de ældre udgaver, som man kvit og frit kan svælge i. Jeg siger det bare. Hæ.

søndag den 13. november 2011

øv

Jeg har egentlig ikke været så vild med de her papirblomsterkugler eller hvad man skal kalde dem, men så forleden fandt jeg denne her pakke fra Djeco og syntes, at farverne og printsene var så tilpas lækre og sprøde i farverne, at jeg nok godt kunne bruge dem til et eller andet. Men nu har jeg så åbnet den og det er kun et par stykker af de prints, der er afbilledet udenpå, som er med i pakken og istedet er der en del i nogle farver og prints, som er noget mørkere og tungere end jeg bryder mig om. Øv da, må se, om jeg kan finde anvendelse til dem alligevel..

lørdag den 12. november 2011

så kom jeg med på noderne..

Endnu engang blev jeg mindet om, at verden jo er propfuld af gode mennesker med overskud til at gøre noget godt og glæde andre. Bare fordi. En af dem er Maria med den lækre blog Dressed by Maniacs. På et tidspunkt nævnte jeg i en sidebemærkning i en kommentar hos hende, at jeg da vist også snart sku' ha' anskaffet mig en Dymo. Og vupti, sender den venlige sjæl en til mig, som hun havde i overskud.

Hvis ikke det er fantastisk, så ved jeg da snart ikke hvad.. Tusind tak, Maria. Du er en perle! Jeg glæder mig til at komme i gang med at plastre hele huset ind i labels..

fredag den 11. november 2011

jeg fik en pakke

Forleden deltog jeg i noget bytte-pakke-halløj hos Louise med bloggen Mrs.Poppins. Jeg plejer ellers at holde mig langt væk fra sådan noget, fordi jeg stresser bare ved tanken om, at skulle finde på, lave hemsløjd, være opfindsom, pakke ind, rende på posthuset og alt det der, uden at have et klart og præcist billede af, hvad modtageren overhovedet kan lide og ikke lide.

Men i et strejf af uvanlig optimisme, meldte jeg mig altså på banen. Louise var hurtig og sendte mig de her fine julerier i løbet af no time.  Selv har jeg først idag fået en pakke afsted til hende. Med stress og sved på panden selvfølgelig. Sådan skal det åbenbart være.

Mange tak for gaven, Louise, det er altid hyggeligt at få pakker.

Og så er det jo meningen, at jeg skal sætte noget nyt i gang her, men det må altså lige blive lidt senere. Lige nu skal jeg vist bare puste ud og nyde weekenden..

søndag den 6. november 2011

bedre sent end aldrig

Så lykkedes det. Der var noget med et hængeparti fra en efterhånden halvgammel to-do/ta-da og de her cirkler har ligget og skulet til mig den sidste måneds tid, men nu fik jeg endelig taget mig sammen til at få syet dem sammen og jeg synes, de er blevet meget søde. Havde egentlig tænkt at de skulle laves til een lang og så hænge delvist vandret i vindueskarmen, men der skal jo julepyntes lige om lidt, så nu hænger de istedet her, som en slags blafrende uro eller (lydløst) vindspil.

Og så noget brok: det er jo for fanden skrupumuligt at tage bare nogenlunde hæderlige billeder her i vinterperioden! Grumsede, dystre, dunkle, triste og underbelyste hvert og et. Har faktisk et ordentligt og rimeligt avanceret kamera liggende i gemmerne et sted, hvor der ville være mulighed for selv at regulere på lukketid osv. Men jeg er ude af træning og nu har jeg jo vænnet mig til sådan et lille handy, stort set fuldautomatisk snapshot kamera.. Øv da. Der er altså ret lang tid til foråret..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...