fredag den 24. august 2012

storesøsters sort/hvide ungpigehybel

Pigerne fik jo nye værelser for et stykke tid siden. Har tidligere vist lillesøsters og her kommer så storesøsters. Den var lidt værre at gå til. For hvor jeg fik stort set frie hænder på lillesøsters værelse, så havde storesøster et soleklart og ufravigeligt billede af, hvordan det kommende værelse skulle se ud. 

Og når man nu føler sig familiemæssigt fejlcastet, i hvert fald på boligområdet og dagligt gi'r højlydt udtryk for hvor kikset og ikke mindst pinligt, det er at bo som vi gør og desuden også h-a-d-e-r farver og egentligt hellere ville have bo på et otte kvm. værelse med lavt til loftet i  noget ét plans 70'er villa i et gudsjammerligt parcelhuskvarter med stisystemer, nyklippede hække og vejfester, fordi det gør alle de andre, ja så ender man med nogle krav, der lyder sådan her: 

"Det skal være sort og hvidt og der skal være masser af ting fra IKEA"

Jow jow. Spændende. Desuden skulle det være "tøset, uden at være pattet" og meget vigtigt; indeholde en smukkesere-plads.

Egentlig lød det jo meget lige til, men vi nåede hurtigt punktet, hvor der blev sagt nej til det hele. Nej, ingen puder til daybed'en under hemsen. Nej, ingen nips overhovedet. Nej, ingen kludetæpper. Nej, ikke nogen opslagstavle. Nej, ikke nogen knager. Nej, ingen sættekasse. Nej nej nej.

Men da det hele så stod og lyste sort og hvidt og bart, kunne hun godt se, at det måske kunne være bare lidt hyggeligt med en lille smule farver, så hun gik allernådigst med til, at der godt kunne være (lidt!) pink og grønt. Så vi lod den lyserøde karm omkring den gamle butiksdør ud til gaden være (det så sådan her ud før) og spiffede med lidt farveklatter hist og her. Og så syede jeg bare de skide puder uden at spørge, købte tæpper, hængte honeycomb balls op osv osv og da det først var der, syntes hun det var ok og det lykkedes faktisk til sidst at ende med noget, som hun er blevet rigtig glad for.  

Jeg har stadig masser af gode ideer og kunne godt tænke mig liiige at ordne det ene og andet, men ungen har jo sin egen mening. Desværre. 

Hvad stiller man fx op med et pigebarn der mener, at bloklys på fad med farvede pyntesten er all that..!? 
Jo, man føjer hende selvfølgelig. Og håber i sit stille sind, at hun vokser fra det og med tiden udvikler samme gode smag og stil som sin mor. Hæ.

29 kommentarer:

 1. Super fedt værelse, UHA jeg er også mor til et pigebarn, som ikke deler min gode (synes jeg selv) smag. Så er det lettere med drenge, der skal bare være plads til at spille playstation.
  KH Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ku' forestille mig at det var noget lettere med sådan nogle drenge. Og tak :o)

   Slet
 2. Jeg syntes da det er lykkedes meget fint, kompromis eller ej ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg er skam også tilfreds. Næsten da ;o)

   Slet
 3. Wow, hvem der bare havde haft sådan et værelse om lillepige.
  Er dybt misundelig, hvor er det bare flot :)

  SvarSlet
 4. Haha - hun har da sin helt klare mening om tingene. Jeg synes resultatet er blevet godt og hun vokser sig måske til din fantastiske stil:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må man da håbe, ha ha :o) Nej, det' gas. Det er jo selvfølgelig fedt at hun selv har en mening om hvad hun kan lide og ikke mindst ikke lide, men nogle gange ku' det da være fedt, hvis man (altså moren) kunne overrule og bestemme det hele :o)

   Slet
 5. Jeg må have dårlig smag, for jeg forstår ikke rigtig den med bloklysene. ..
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ hæ. Jeg har faktisk ingenting imod hverken bloklys eller fade, det er pyntestenene den er gal med ;o)

   Slet
 6. Jeg synes det er blevet et rigtigt fint værelse.
  Skønt hun har sin egen mening om, hvordan tingene skal være.
  Det runde spejl med det fine tapet omkring og de små hylder,
  (ja hvad hedder sådan et???)
  Det var top moderne, da jeg var 15-16 år,mit var brunt, min venindes grønt, lidt sjovt at se de dukker op i blogland med tapet.

  Kan du ha en skøn weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' :o)

   Jamen, det her spejlarrangement var i fyrretræ og så med kork på bagbeklædningen, så det har fået en omgang maling og papir for at blive up to date.

   Også en god weekend til dig :o)

   Slet
 7. Hold nu op, det var spass læsning.

  RikkeRøjkjær

  SvarSlet
 8. Hehehe... Viljestærk pige.. som trods alt godt kan ændre lidt holdning, farverne skal nok komme. Men indtil nu synes jeg, at det er blevet virkelig fint, og et super lækkert ungpige værelse (og fed ide med manga billederne)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak. Jo, hun har sin egen mening. Om ALT, sku' jeg hilse og sige ;o)

   Slet
 9. Hun er glad og du får fred ;-) eller noget.......
  Jeg synes det er blevet rigtig fint Heidi - og jeg ville sq ønske jeg boede ligesom jer. Basta.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak tak :o)

   God tur i byen. Håber, det bli'r festligt ;o)

   Slet
 10. Man skal vel gøre lidt oprør ; )
  Måske din mor engang tænkte ligeså... Men uanset hvad så synes jeg det er blevet rigtig fint..og jeg kan godt se at det lige fik et pift af din kyndige hånd alligevel - godt at blive udfordret ; )

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo, det skal man da. Og nu du nævner det med mig selv og min mor, så kommer jeg i tanke om at hun mærkeligt nok nedlagde protest, da jeg som 14-15 årig ville have sorte vægge..

   Slet
 11. Hej Heidi... Må jeg låne nogle af dine billeder til elle belle blog og cover kids? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja værsgo, det må du da gerne :o) (Mit forfængelige jeg bli'r bare lidt ærgerlig over, at de er så slørede og uskarpe..)

   Slet
 12. Det er da sjovt!! Du må da være stolt af, at hun ved, hvad hun vil have. :)

  Det er nu et flot kompromis, du har fået kreeret til hende!

  SvarSlet
 13. What a precious super cool room...love it!

  SvarSlet
 14. Hvor er det bare et skønt værelse, kan godt lide hun blander den lyserøde sammen med den sorte, det ser rigtig godt ud.

  Hun må være stolt af sit værelse:-)

  Ha´en dejlig aften

  Knus Susi

  SvarSlet
 15. Er så imponeret over dit overskud til pigernes værelser OGSÅ - glæder mig til min datter kommer i en alder hvor man kan begynde at indrette - vil helt sikkert lade mig inspirere af dine pigers værelser (har tilladt mig at linke til dig)

  SvarSlet
 16. Hvor ser det hyggeligt ud(:
  Og sikke en masse skønne detaljer(:

  Du er velkommen til at tage et kig forbi min give away, som er fra Tante Grøn(:

  http://kreaman.blogspot.dk/2012/08/give-away-nr-2.html

  SvarSlet
 17. Jeg syntes virkelig du er sluppet godt fra storesøsters værelse.. Det er blevet rigtig flot :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...