tirsdag den 19. marts 2013

taskemål - et flovt hængeparti

Jeg har lidt røde kinder over lige så stille, at have syltet det lovede indlæg med mål på tasken her. I var flere, der spurgte på mål, fordi I gerne selv ville i gang og jeg lovede kækt, at de ville komme "her en af dagene". Og sådan gik der så knap to måneder. Jeg er vist ikke typen, der både mestrer instagram og at holde liv i en blog.

Lidt dumt, fordi egentlig savner jeg at blogge og også har masser af indlæg i tankerne. Jeg når bare aldrig dertil, hvor jeg synes der er tid i overskud, til også at få det gjort. Nå, men det var den taske der..

Den er meget nem at sy og består af tre dele; hovedstykke, bærestykke og stropper. (Sidstnævnte er ikke med på nederste billede, hvis nogen skulle være i tvivl)

Hovedstykke måler 34 x 57 cm * bærestykke måler 12 x 40 cm * stropper måler 9 x 65 cm

Alle mål er incl. sømrum og der laves to stykker af hvert. Jeg har foer i, så jeg lavede sådan set fire stk. af hver (igen på nær stropperne selvfølgelig) 

Når du har klippet mønsteret, tager du hovedstykke-delen og folder midt på og runder hjørnerne i den ene ende, så den får den buede bund.
Stropperne laves ved at folde stykket på den lange led og sy det sammen ret mod ret. Vend det derpå  rundt, så retten kommer ud ad og pres det gerne, så det bliver pænt og lige.
For at lave læggene foran, plejer jeg at først at finde midten af øverste kant på hovedstykket og så derefter halvere hver halvdel endnu engang og så fifle med læggene, indtil stykket måler de 40 cm, der skal passe med bærestykket, hvor det skal syes på. 

Gør det ved alle fire (to, hvis uden foer) stykker og når det er gjort, lægger man eet forstykke sammen med eet foerstykke, ret mod ret og læg så strop-enderne imellem (ca. 1/3 inde fra hver kant) og sy sammen. Gør det samme med de andre to dele.

Derefter "åbner" man stofdelene og lægger de to dele ovenpå hinanden. Yderdele ret mod ret ovenpå hinanden og foerdele ret mod ret ovenpå hinanden. Sy dem sammen hele vejen rundt, på nær en åbning på 15-20 cm. i bunden af foerdelen. Træk derefter hele tasken igennem åbningen, så forsiden er ud ad. Sy åbningen sammen, prop foerdelen ned i tasken og giv den eventuelt en lille finish-syning hele vejen rundt i kanten øverst. 
Dét var det! 
Den er altså meget nem at sy. Hvis man har lyst, kan man jo også lave en indvendig lomme, pimpe med lidt bånd og fikse detaljer hist og her.

God fornøjelse og spørg endelig, hvis ikke det giver mening. Hey, hvem ved, måske kan jeg oven i købet finde på at svare, he he..
 

16 kommentarer:

 1. Dejligt at høre fra dig... Som altid en lækker ide med godt gang i farverne.
  Kh Signe

  SvarSlet
 2. Tusind tak :D Dejligt at hører du kunne løsrive dig fra Instagram. Jeg kan stadig ikke finde ud af Instagram, så holder mig væk.
  Jeg sidder allerede og syr den taske.
  Tak for mål og vejledning.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da fast, du er hurtig! Dejligt at du bare går i gang ;o)

   Instagram er nu ellers ret let at gå til, men stærkt vanedannende!!

   Slet
 3. Wiiii! Thank you! I really love the shape of your bags!!!

  SvarSlet
 4. Mange tak , får lyst til at gå igang med det samme!

  SvarSlet
 5. Og det gjorde jeg, tasken blevet rigtig fin, tak for inspiration.

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, du er effektiv! Og flot blev den. Rigtig god ide at lave den vendbar!

   Slet
 6. De er rigtig søde dine tasker. Dejlig inspiration.

  SvarSlet
 7. Du får det til at lyde så let, så jeg tror, jeg tør kaste mig ud i det! De er vildt søde, de tasker, kan sagtens se for mig, hvad jeg kunne bruge et par stykket til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER let, så kom endelig bare i gang hvis du har lyst! :o)

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...