mandag den 15. oktober 2012

det er u-hyg-ge-ligt

Lillesøster holdt fødselsdagsfest i gysets tegn i sidste weekend og billederne var så få og så dårlige, at jeg egentlig ikke havde tænkt, at det var noget, jeg ville belemre andre med.

Men så tidligere idag så jeg det her indlæg fra Betine og tænkte, at jeg måske alligevel skulle svinge mig op til et indlæg og se, om der var et tip eller to, som andre måske kunne bruge. 

Den røde tråd i lillesøsters fest var, at det skulle være uhyggeligt, men ikke klamt. Så ingen blodige, afrevne lemmer rundt omkring (okay, de efterhånden velkendte finger-småkager lå på grænsen), men derimod mumier, spøgelser, flagermus,  edderkopper og den slags uskyldigheder.

Jeg havde pinnet lidt forskellige ideer (her!), så i dagene op til festen hyggede vi os med at lave mumielygter, klippe flagermus og spøgelser, rykke dukker fra hinanden til at komme i scary forskningsglas med grønt vand, lave pinata, klippe forhæng osv og det er faktisk både hurtigt og nemt selv at fremstille noget, der ikke koster en formue og samtidig alligevel er ret effektfuldt. Man kommer for eksempel ret langt med et par stykker sort karton og en rulle sorte skraldesække..

På selve dagen blev opgangen pyntet godt op, så der var spooky stemning med det samme gæsterne kom ind ad døren og så fik den heller ikke for lidt med pynt og gags i partyværelset. Resten af huset var sig selv, så der var et helle, hvis det skulle blive for meget gys for nogle af tøserne. 

Menuen bestod af mumiepølsehorn, edderkoppemuffins, fingrene plus alt det løse ikke-pimpede mad.
 
Der er ikke billeder af nær det hele, så her kommer lidt løse tips: 

sorte stearinlys (fåes bla. i Søstrene Grenes) - gode som de er, men også fine til at dryppe/løbe ned ad en gammel vinflaske, som så bruges som stage.

forhæng af sorte skraldesække - start med at klippe den op, så du har et stort rektangulært stykke og klip/skær så i smalle strimler op til ca. 10 cm. fra kanten. Tager fem min. og er lige til at hænge op i døråbningerne med tegnestifterne og gi'r en rigtig god effekt.

blænd vinduerne af - medmindre festen er om aftenen er det svært at få den rette stemning, hvis ikke der er mørkt. Vi blændede vinduerne af med sorte skraldesække, men tæpper eller sorte lagner kan selvfølgelig også bruges

mumielygter - omvikl gamle henkogningsglas med gazebind og sæt rulleøjne på og kom fyrfadslys i. Det ser rigtig sødt og (u-)hyggeligt ud og igen; det tager ingen tid at lave og så er de lidt sikrere at have stående rundt omkring end almindelige stearinlys.

Desuden er det jo nemt at få fingre i spindelvæv, edderkopper og alskens halloween gejl i butikkerne nu. 

20 kommentarer:

 1. Årh Heidi - jeg troede næsten du var flyttet til Frankrig og aldrig kom tilbage :)
  Sikke en fest I har holdt - det ser virkelig fedt ud... Tillykke med lillesøster!!!
  De der fingre er SÅ klamme, dem må jeg altså også lave... Og forhænget... og dukkerne i glas og.... Det bliver også uuu-hyyyg-ge-ligt :)
  (sjovt nok spurgte jeg lige min søde kollega, da jeg var med hende på skadestuen for ikke så længe siden, om hun mon havde set Riget... Hun havde fået en barnefod i hovedet og slået nakken og var på vej i CT scanner - uuuh... Det havde hun ikke :) Der var ikke brækket noget eller noget - så må man godt ha´ lidt humor, ikk...
  Bagefter gik det op for mig at hun var ca 9, da den blev sendt... hæ hæ!

  SvarSlet
  Svar
  1. Frankrig - åh, I wish..!

   Hvordan kan man ha' været barn, da Riget blev sendt og så være voksen og være ude på arbejdsmarkedet nu? Det var jo lige forleden det blev sendt ;o) Underligt som nogle få års aldersforskel kan gøre, at man har fuldstændig forskellige referencerammer.

   Aj, faktisk så genså jeg (noget af) et afsnit for sølle 2-3-4 år siden og selvom jeg havde glædet mig til et gensyn, blev jeg fælt skuffet, for det holdt over-hovedet ikke længere og virkede bare helt håbløst og outdated. Men hold kæft, hvor var det fedt i sin tid, synes jeg..

   Slet
  2. Ja, seriøst - hvordan kan man det? Det er SÅ mærkeligt... Faktisk har jeg en medhjælper, der er født i 93!!!!! Ai, hvad! Det kan man da ikke ;)
   Jeg holder mig fra at se den igen - kan sagtens forestille mig at den ville blegne noget så eftertrykkeligt nu. Men minderne om svenskeren der står og brøler til Barsebäk, mongolerne i køkkenet opg fru Drusse er nu meget godet at have :)
   Vi må bare tage det sure med det søde!

   Slet
  3. Og så gik det da helt galt med stavningen... Det må være alderen!

   Slet
 2. Jeg er ihvertfald glad for at du har lavet indlægget, for vi har også halloween fest på fredag med de to store drenge:)

  Isætr den med forhænget og mumielygterne skal jeg huske.

  Tak for tip - og hvor ser det hele bare godt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak :o)

   God fest imorgen - jeg håber, der bli'r godt med gys og gru!

   Slet
 3. Det ser rigtig fint ud... Vi har holdt halloweenfest de sidste par år og er ved at gøre det til en fast tradition... Jeg har lagt flere billeder af det på min blog. Jeg elsker halloween og må virkeligt sige at det ser ud til at have været en meget gennemført og uhyggelig, men ikke klam fest i hold jer. Mange af ideerne kendte jeg godt i forvejen, men især den med dukkerne i glasset er da for sej. Tror dog endnu ikke vi herhjemme er klar til at "slagte dukker"... Man kan bare finde SÅ meget fed inspiration på nettet. De amerikanere er for seje ;0)
  Kh Eline

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, har været omkring din blog og sikke en masse fede ideer!! Er helt vild med den grønne spaghetti og den spooky krop lavet af grønne boller. Super gennemført og virkelig fantasifuldt :o)

   Slet
 4. Jeg låner lige ideen med dukkerne. Super fed ide.
  Det første mine unger sagde da de så billedet var "aaaaaaaad hvor creepy "

  Hilsen Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg så set jeres Chucky lignende dukke og I er da gået planken ud, må man sige :o)

   Slet
 5. Forsinket tillykke!! Det ser ud til at have været en fed fest!! Og jeg pinner løs, håber det er ok :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak og pin du endelig bare løs :o)

   Slet
 6. Hold da op!! Jeg ville løbe skrigende væk..

  Super mange gode ideer.

  Knus Susi

  SvarSlet
 7. Det ligner en super skøn fest. Jeg elsker at holde Halloween fester netop fordi det er så sjovt at lave alle dimserierne. I år er jeg faktisk ikke hjemme så der bliver ingen fest men mon der ikke alligevel bliver en uge med gys og gru på Badut op til Halloween for det er næsten en tradition...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har jo førhen været sådan en tvær gammel dame, der nægtede at tage sådan en amerikansk tradition til mig, men her de sidste par år er jeg blødt lidt op og nu har jeg helt og aldeles overgivet mig. Det er jo fedt og så trænger man også til lidt festivitas på den her tid af året :o)

   Slet
 8. Wauw! Hvor er det gennemført :-) Håber det var en god fest :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...