mandag den 16. januar 2012

vi krymper

Pigerne har været i gang med krympeplast og som så mange andre, kan vi konstatere at det er et fantastisk materiale med ufattelige muligheder. Dog fandt vi ud af at ALT træder tydeligt frem, når først det er krympet. Også de der små gnidrede, udviskede aftryk af fedtfingre, som vi ellers troede var vasket af..

Lillesøster har lavet panda vedhæng til halskæder og runde brocher. Storesøster har lavet kanin- og spøgelsesvedhæng til øreringe og halskæder og nogle tags til skoletasken. 

Jeg havde nok at gøre med at klippe og få ind og ud af ovn, lægge i pres osv. så jeg har endnu ikke selv lavet noget endnu, men glæder mig til at prøve det..

15 kommentarer:

 1. Hvor er det flot!!!
  Ej, det må jeg altså prøve.
  Det er gået henover mit hovede at man som almindelig dødelig også kan rode med det?! Jeg troede det var sådan noget ligesom keramik-agtigt hvor man skal bruge en speciel ovn og en masse redskaber?
  jeg er vist ikke helt opdateret....

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Det er blevet rigtig rigtig fint!

  Jeg tror også jeg må til at komme i gang med det :) Håber ikke det er for bøvlet :) jeg vil jo nødigt opgive :)

  God aften!

  Kh. Jenny

  SvarSlet
 4. Hvor er de bare fine! I har godt nok været dygtige

  SvarSlet
 5. Hvor er de fine. Elsker at se, hvad børn finder på, når de folder sig ud kreativt. Hvad har I brugt til at farvelægge' med? Kan ikke finde farvede permanent markers nogen steder!?

  SvarSlet
 6. Hvor er i gode...og produktive. Kunne ikke lade være med at smile af billedet af en mor (dig ;)) der panisk prøver at følge med ungernes produktivitet.
  Det er nogle rigtig fine ting I har lavet.

  SvarSlet
 7. @diktesoph: det er som sagt superlet og det eneste der kræves er krympeplasten, noget at dekorere den med (tuscher, farver, stempler osv) og så en helt almindelig husmoder-ovn. Eneste hage er at det kan være svært at vurdere størrelsen på det færdige resultat på forhånd. Jeg har købt det her i Panduro, men kan også bestilles flere steder på nettet. Så kom du bare i gang, når du kommer hjem, du ;o)

  @jenny: det er alt andet end bøvlet, så se du bare at prøve! Og så er det ret fascinerende at se på hvordan det vrider og vender sig inde i ovnen, for så pludselig at glatte sig ud igen - nu bare 3-4 gange mindre!

  @knitting bee: jeg siger tak på pigernes vegne ;o)

  @danagonia: tak tak :o)

  @malene: vi har bare brugt en helt almindelig Penol speed marker til de tykke streger og farvelægningen, en tynd almindelig sort filtpen (fra Tiger, tre for en tier) og så high lightere (igen helt almindelige) til farverne. Man skal bare være opmærksom på at farven bliver mere mørk og mættet, efter at det har trukket sig sammen.

  @Heidi: hæ hæ, det lyder meget rammende det der ;o)

  SvarSlet
 8. Super skønne ting :-) bruger du den alm klare krympeplast eller er den hvid i grund farve?

  SvarSlet
 9. Ok. Tak for svar:) Kan de der Penol speed markers købes i en almindelig boghandler, Panduro eller andet?

  SvarSlet
 10. @Anne Dorte; vi brugte den hvide. Synes klart den er flottest :0)

  @Malene: jeps, har vist købt dem her i Bog & Ide, så de er til at få fat i :o)

  SvarSlet
 11. Miss Heidi these are sooooo cute, how do you do it?

  SvarSlet
 12. Din pude er totalflot!!!!!!!! Gid du kinne masseproducere den! Har også lavet krympeplast (Ninja Turtles) med drengene da de var yngre. Skønt materiale. KNUS♥

  SvarSlet
 13. Gud ja, havde glemt alt om krympe plast, tak for tippet :- )

  Rina
  http://tanke-univers.blogspot.com/

  SvarSlet
 14. Åh hvor er det et fantastisk resultat i har fået. Nu ved jeg ikke hvor gamle dine piger er, men de har da klart kreative evner! Jeg elsker naivistiske udtryk og er specielt vild med padaerne og den sidste kanin:-)
  Ligesom Diktesoph, er denne trend også først gået op før mig nu. Og hvis processen er så enkel som du beskriver, er det vist et projekt vi også skal have kigget lidt på herhjemme.
  Tak for inspirationen, jeg er spændt på at se hvad du selv får lavet!
  Maiken

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...