mandag den 30. januar 2012

den har bare at virke..

Lige så glad og fro jeg gerne betaler formuer, for ting der er lækre eller pæne, lige så gammelmandsnærig kan jeg være, når det kommer til dødssyge, fornuftige ting, der ikke tjener noget som helst andet formål end det praktiske.

Så da jeg kom til kassen i Stark med med denne her klamphugger-musefælde, som består af fire lillebitte stykker rå spånplade, der er ubehjælpsomt flikket sammen med lidt trådnet (sikkert af en tvær 16 årig på en produktionsskole et eller andet sted) og ekspedienten i Stark mente, at den skulle koste 100,- kroner, blev jeg en anelse stram i betrækket, mens jeg lynhurtigt overvejede to muligheder: A) at komme med en svada om at så kunne de sandelig få lov at beholde den og derpå marchere ud derfra. B) at nappe pakken med de to smækfælder til kr. 14,50 og lade mus være mus. 

Jeg endte med den tredje mulighed, nemlig at hoste op og betale. Ikke med et smil, men med et harmdirrende "hundrede kroner???", der fik lov at hænge ubesvaret i luften, indtil jeg med et fnys gik derfra. 

Skulle jo bruge den skide fælde og når nu det er verdens sødeste, sortøjede, næsten tamme og helt sikkert meganuttede kælder-mus, der allerede har fået navnet Brownie, der skal fanges, dur det jo for fanden ikke med en smækfælde. 

Vi satser nemlig kraftigt på, at vi skal have Brownie indlogeret i det gamle hamsterbur for en stund. Ikke for good, men bare indtil sneen og frosten er væk og til at den (lettere) kan klare sig selv udenfor, så den ikke får gode ideer om at komme igen. For lige så kær, nuttet og cute den er, lige så lidt gider jeg have den til at rende og gnaske og skide i mine ting nede i kælderen. 

Så hvis ikke der er gået en rotte mus i fælden i morgen tidlig, kunne jeg godt gå hen og blive en anelse muggen..

(Helt ærligt; hundrede kroner?!?!? Har I set den?!? Der sidder altså nogen og griner et eller andet sted. Fnys!)

22 kommentarer:

 1. Heidi explain ...I'm quite curious and I asked for a pinterest invite.....

  SvarSlet
  Svar
  1. There's a mouse in our basement and I bought this ridiculously expensive mousetrap because we wanted to catch it alive. Turns out it doesn't work at all, the mouse runs in and out as it pleases, stuffing its little face with food while laughing at us! :o)

   Did you ask for an invite from me or how does it work? See you in there :o)

   Slet
 2. Hehehe :-) du kunne helt sikkert selv have lavet en fælde - sådan en fin lyserød en til brownie, med lækkert papir på und alles!
  Hvor sødt at den får lov til at blive inde i varmen hos jer til det ikke er så koldt.
  Hyggeligt indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. åh ja, der var da en ide til, hvordan man kunne få de lange vinteraftener til at gå ;o) Med at pimpe musefælder

   Slet
 3. Har musen gnavet af fælden?
  Håber I får installeret Brownie trygt og godt. - Og så nænner I sikkert ikke at skille Jer af med den til foråret... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, musen har ikke gnavet i fælden! Sådan så den ud da jeg købte den. Tør slet ikke tænke på, hvad den skulle koste, hvis der var kræset lidt om finishet :o)

   Slet
 4. Svar
  1. Tak tak :o) Det går ikke for godt indtil videre..

   Slet
 5. Hamper pris må man sige - men godt at du valgte den humane fælde ;o)
  Håber at I finder ham Brownie-musen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det håber jeg også, selvom det ikke er startet for godt :o)

   Slet
 6. Spændende om I fanger Brownie, og om det med hamsterburet lykkes. Du må endelig vise billeder...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også spændt på, hvad det her ender med ;o)

   Slet
 7. Godt jeg ikke har en kælder siger jeg bare. Lige så lidt jeg hader mus, ligeså meget får jeg tit ufatteligt ondt af levende væsener med et bankende hjerte. Ligesom dig - og derfor vil jeg give dig ret i at 100 kr, for netop at redde et dyr er ufatteligt meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, der kan gemme sig mange spændende sager i en kælder. Der er jo også det med edderkopper. Kælder-edderkopper. De er ikek for børn, skulle jeg hilse at sige.. :o)

   Slet
 8. Der er nok én, der ikke har fulgt heeeelt med i sløjdtimerne - heldigt de fik den solgt alligevel :)

  Jeg håber Brownie sætter pris på det nye hotel - de er altså også for nuttede til bare at smække i stykker sådan nogle små mus... Vi havde engang en rotte i skuret - den var altså ikke så velkommen, men ham mortalinmandens gift virkede ikke, så det endte med at jeg fangede den ude i haven og kørte den op til dyrlægen, så de lissom kunne ligge den pænt til at sove... Fnis... Jeg tror de synes jeg var rimelig mærkelig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var heldigt at der dukkede en sucker op også til taberfælden. Jeg er skker på, at de har stået og fniset da jeg gik ;o)

   Aj, havde det været en rotte, var den bestem heller ikke røget på kost og logi. Der er jeg knap så blød. Enig, de har sikkert rystet lidt på hovedet af dig ;o)

   Slet
 9. 100 kr det er jo bondefangeri !

  SvarSlet
 10. Ligner noget jeg engang lavede i sløjd :-) Måske man skulle slå sig ned på design af pimpede musefælder?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne da godt være en niche, der var muligheder i ;o)

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...