tirsdag den 16. august 2011

et par berlintips og lidt fund

Jeg er stødt på masser af Berlin guides rundt omkring på forskellige blogs sommeren igennem, så kommer kun lige her med et par ekstra tips, som jeg ikke har set nævnt andre steder.

De fleste stofinteresserede Berlinfarere kender vist Frau Tulpe på Veteranenstr. i Berlin og det er jo også en ganske fin biks. Men denne gang gjorde jeg mig en ny opdagelse, som har et mindst lige så stort udvalg: Frieda Hain på Gärtnerstr. 10 i Friedrichshain. Butikken er pakket med lækre stoffer, bånd, knapper og alskens sygrej.
Jeg fandt selv de her fine Petit Pan stoffer og nogle skønne knapper.

Kan man ikke få stoffer nok, kan Me & My Mum på Marienburgerstr.  i Prenzlauer Berg også anbefales. Det er egentlig en børnetøjsbutik, men de har også et par reoler med fine stoffer. 

I Friedricshain ligger også et gigantisk slaraffenland af en second hand geschæft. Fire etager med ufattelige mængder af retro- og vintagetøj. Synes, at priserne var lidt pebrede, men der var altså også mange gode sager imellem. Stedet hedder Humana og ligger på pladsen ved U-bahn stoppet Frankfurter Tor.

Jeg fik selv fingre i de her sager. Et par DDR gammelkonekitler, der liiige skal ha' fjernet ærmer, ha syet lidt facon og spiffes op med nye knapper og lidt detaljer hist og her. Og en fin lang kjole i noget libertylignende (kunst-!) stof. 

Ellers kan Goltzstr. i Schöneberg også anbefales. Der er mange små second hand butikker, en kæmpe hobbybutik og en lille hyggelig kaffebar/genbrugsbutik, der hedder Sorgenfrei.

Nå ja, og så var vi jo på loppemarked i Mauer Park. Det blev en lidt fesen omgang i år. Alt for mange mennesker, småregn og et intermezzo med en psykisk syg mand, der startede med at pådutte min ældste datter interesse i nogle gamle lp-plader, derpå stak en tilfældig forbipasserende en lammer ledsaget af et hysterisk "homozexual" (udtalt med den skønneste og tykkeste tyske accent) for så til sidst at skrige "your mother iz fazelifted" efter os, da jeg gennede pigerne fremad, mens jeg  selv forventede at blive ramt af et håndkantsslag og/eller smølfespark i nakken. Det kom ikke og vi så ikke mere til ham, men dét sammen med alle menneskene og vejret, gjorde at vi ikke rigtig gad mere. Men jeg nåede da at få et par fine brune ting med derfra
 Her er vi så vistnok ovre i noget spinlon (!) og tanken var egentlig at lave den om til en nederdel, men kan godt være jeg ender med bare at beholde den som kjole. Og så et lille hjemmesyet net. Med pletter, der viste sig desværre ikke at gå af i vask..

6 kommentarer:

 1. nu er jeg endnu mere misundelig... også på dine autentiske tyske/berlinske pletter!

  SvarSlet
 2. What a darling shop.....love it all and the sign is perfect!

  SvarSlet
 3. Åh, der vil jeg også gerne være!

  SvarSlet
 4. Velvalgte investeringer - med eller uden pletter!!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...