søndag den 21. august 2011

ynkeligt


Et fingerbøl med hul i (?), en uformelig blomst og en skæv, lille lap, der kan bruges som hagesmæk til en Sylvanian baby. Det er, hvad der kom ud af mit nej-nu-skal-jeg-sgu-lære-at-hækle anfald. Tror, jeg lader det være ved dét og så må jeg vist leve med, at det der hækling ikke lige er mig..

18 kommentarer:

 1. Hahahh jamen du er ikke den eneste. Kan hverken hækle eller strikke ....eller det ved jeg ikke. Finder nok heller ikke ud af om det er mig. Men bare fortsæt så har du snart en fingervarmer :-)

  SvarSlet
 2. øv - nej du må da ikke gi op! Det er altså meget nemt når bare du lige får fat i den rigtige ende. Det ser ud til, at den første (lille) fejl, er at du ikke går igennem begge masker, så får du nemlig den linjede overflade som på "fingerbål med hul i?!" ;) Med mindre det var det du gik efter :D For det er også en teknik! Det er bedst at starte med en 3,5-4 og tilsvareden garn. Hvis du har lyst, så kan jeg finde dig en nem opskrift som du kan kaste dig ud i?

  SvarSlet
 3. Vi er strandet samme sted, kan jeg høre. Din lærebog ser ellers god ud.

  SvarSlet
 4. Ahahahaha, det ligner når jeg prøver at strikke, bortset fra jeg ikke får lavet noget, jeg kommer til at trevle det op hele tiden.. jeg er opgivet af flere folkeskolelære og familie medlemmer..

  SvarSlet
 5. Ha ha godt forsøgt ellers - og jeg griner med dig! Jeg har simpelthen ikke motorik til at hækle, det er så svært at holde rigtigt på det synes jeg - jeg har også opgivet!

  SvarSlet
 6. Ih Heidi, du må ikke give op! :) Mine første forsøg med hæklenålen var helt forfærdelige - meget værre end det du har fået lavet ;) Jeg gjorde det, at jeg så en masse videoer på YouTube og så fulgte jeg ellers bare med så godt som muligt. Synes jeg er kommet langt fra mine første forsøg til nu :)

  SvarSlet
 7. Åååååh, hvor jeg kender det!!! Jeg FATTER ikke hvorfor det skal være SÅ indviklet altså!!! Synes nu ellers det ser helt okay ud, det du har lavet - mit er så usselt at jeg ikke engang vil vise det frem :)

  SvarSlet
 8. Hihihihi. Du er lige så dygtig som mig...:-) Jeg tror på os. Vi skal nok få lært det engang... Måske.

  SvarSlet
 9. Det skal nok gå. Ikke give op.
  Hvor er det nu du bor?
  Kursus kan vel findes:)
  kh Puk

  SvarSlet
 10. Niks!!!! under ingen omstændigheder ynkeligt, det havde været ynkeligt, hvis ikke en gang du gad prøve ;o)
  Jeg er sikker på det er et spørgsmål om, at du forhøre dig lidt omkring, om der er nogle der kan hjælpe dig i gang. Mit første hækleprojekt var en svamp, dette efter introduktion og STOR hjælp fra min mor.
  Jeg fatter stadig ikke den dag i dag, hvordan jeg, med en opskrift på en svamp kunne få det resultat jeg endte op med ;o) 2. 3. 4. og 5. svamp lignede under ingen omstændigheder hinanden.... til trods for jeg blev ved med at hækle efter sammen opskrift ;o)

  Fat mod du kære.... det kommer ;o) Taler af STOR erfaring.

  De kærligste hilsner
  Jill

  SvarSlet
 11. Sejt at du bare kaster dig ud i det! Bare hæng i!
  Og hvad er det for en lækker bog du hækler fra??

  SvarSlet
 12. He he Hækling er altså heller ikke ligefrem noget, jeg lykkes så godt med. Kan kun hækle frem og tilbage og med MEGET stor koncentration en oldefirkant. Men fra en til et helt tæppe er der ligesom mange aftner med meget sur dame i sofaen i vores hjem, så for husfredens skyld må jeg hellere holde et lavt ambitionsniveau, så som Klarbæks vimpler eller sådan...godt forsøgt. Har selv prøvbet en hel række bøger, og må erkende, at det var Sys Fredens (lille) Hækleskole, der fik det til at ligne noget andre kunne have lavet...:-) Mvh Louise

  SvarSlet
 13. hø hø - jeg må indrømme at jeg faktisk synes at det er ret morsomt... bliver du nu sur? ;)

  SvarSlet
 14. jeg tror det er nemmere at lære gennem youtube - det var hvertfald der jeg lærte det :D
  how to crochet :)

  SvarSlet
 15. @betina: ja og nu går vi jo den kolde tid i møde, så en fingervarmer er da lige hvad man står og mangler ;o)

  @Kun dikkedarer: tak for din opmuntring :o) Når det kommer til håndarbejde, er jeg en rigtig quitter og det skal helst makke ret i første omgang, ellers har jeg svært ved at holde gejsten oppe. Det er sødt af dig at tilbyde en opskrift. Hvis nu jeg får færten af det og bli'r god til det, kan det godt være jeg siger ja tak .o)

  @Malene: bogen er sådan set udmærket, selvom jeg synes sommetider der mangler et led i illustrationerne og forklaringerne..

  @Pille: hæ hæ, så er det da lige før jeg trods alt slår dig og dine evner ;o)

  @Leizys barslerier: ja, lige nøjagtig! Det var jo ikke til at holde på og det blev så småt, stramt og gnidret at jeg ikke ku se hvad der var hvad. For slet ikke at snakke om de myoser jeg fik i nakken af at sidde og spænde helt vildt med skuldrene oppe om ørene af bare koncentration :o)

  @Ditte: hmm, kan se flere har forslået det og det kan da være, at det er dét der skal til. Rart at vide, at der måske alligevel er håb :o)

  @Betine: fatter heller ikke at det kan se så legende let ud, når andre gør det :o)

  SvarSlet
 16. @vibeke: hmm ja. Har da besluttet mig for, at give det en chance til, men tror lige jeg skal ha et par dage til at sunde mig i først :o)

  @puk: bor i østjylland, udenfor århus og har ikke lige set nogle kurser.. Men prøver med youtube, som flere anbefaler og ser om ikke det kan hjælpe :o)

  @dem selv: tak for din opmuntrende historie :o) Jeg må op på hesten igen. Har en søster der kan hækle og som jeg faktisk i sin tid, fik til at hækle svampe til mig, nu jeg ikke selv kunne, så kan være jeg trækker lidt på hende, hvis youtube også driller..

  @diktesoph: bogen hedder Idébog for kreative tøser og er egentlig møntet på halvstore pigebørn. Så jeg falder en anelse udenfor målgruppen, men det er jo rart med noget helt basic at starte ud fra :o)

  @kreafabrikken: hmm, ku være jeg skulle stifte bekendtskab med hende Sys også. Er såmænd ikke engang fordi jeg har ambitioner om store fine projekter (man kender vel sine begrænsninger), men bare jeg kommer til at kunne hækle nogle fine "lapper er jeg såmænd glad :o)

  @christina: Aj, du sidder da ikke og morer dig på min bekostning!? Magen til frækhed! ;o) Nej, det' gas! Grin du bare, der skal heldigvis mere til at gøre mig sur :o)

  @Elizabeth: tak for tippet. Det bli'r helt sikkert næste trin. Når jeg lige har samlet mig igen og slikket sårene ;o)

  SvarSlet
 17. Jeg VIL lære at hækle! En dag må det da komme til mig!
  Jeg har meldt mig som fast læser af din blog - måske har du lyst til at gøre det samme?
  http://boliglicious.blogspot.com/

  SvarSlet
 18. How cute, your really going to town....someday, I want to learn!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...