fredag den 19. august 2011

sypigetips, tak!

Stærkt inspireret af noget julepynt Box de Lux havde lavet sidste år, har jeg lavet et lille stjerneophæng til bilen. Det var ikke helt let at få zig-zaggen til at makke ret. Det var svært både at "styre den" og få den syet tæt nok på mit gamle hakkebræt af en symaskine..

Selvom det ikke er sindssygt meget jeg syer, drømmer jeg engang imellem om noget nyere og bedre. En smart model, der kan en hel masse. Men jeg aner ikke noget om noget! Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad en overlocker egentlig er?? Tænker på, hvad det er den kan, som en almindelig symaskine ikke kan. Kan man bruge den til "det hele" eller skal man stadig have en symaskine til andre ting? Bruger den kun de der kæmpestore trådruller? 

Og hvis nogen iøvrigt ved, hvor man kan finde neonpink sytråd, vil jeg meget gerne have et tip!

9 kommentarer:

 1. Hihi hvor er du sød :) Man kan ikke nøjes en overlocker. En overlocker syer med fire tråde og skærer undervejs. Ligesom dine købte toppe og lignende. Hvis du ser inde i dem, så er de syet sammen med overlocker. Det vil sige, der hvor du normalt syer med symaskine zigzagger og klipper lidt til, der gør overlockeren hele jobbet i første forsøg. Men når du nu skal sy ting sammen, som ikke er kanter, så kan du ikke bruge den....

  Var det for rodet?

  SvarSlet
 2. Overhovedet ikke, det var lige i øjet. Tusind tak ;o)

  Men øhh ... forstår ikke helt det med at den skærer? Er det bare den lille snip, der stikker ud hvor sykanten ender eller hvad? Altså så at kanten er pæn og jævn?

  SvarSlet
 3. Ja, den skærer så kanten bliver pæn og jævn - Og du kan ikke undvære din symaskine:-) Men hvis du virkelig får smag for at sy så kan du ikke undvære en overlocker (tøjet bliver bare pænere indvendig).

  Men til almindeligt "hobby" brug behøves du den ikke. Langt de fleste symaskiner har en overlocksøm eller du kan som nu bruge zigzag.

  Det er i øvrigt en utrolig fed stjerne du har kreeret.

  Jeg så engang neon farvet tråd i stof 2000, men jeg ved ikke om de har det mere...

  SvarSlet
 4. Sypige!?!? Moi?!?!

  Hvis der er et åbent sy-værksted i nærheden, så er det et godt sted at få noget erfaring med overlocker der. Fx a la "badstuen"i Odense Eller "huset" i Århus.

  En overlocker skærer ubarmhjertigt langs det du syr, altså også i det stof som måske har foldet sig ind under det som du syr!! Det kan gå ret galt.


  Jeg ønsker mig en ny symaskine, og overvejer en med overtransportør. En overlocker er dernæst på min ønskeseddel, men nøjes indtil videre med at gå på tekstil-værksted og betale et symbolsk beløb for at låne en overlocker.

  Jeg ved desuden at min tekniske snilde har sine begrænsninger. Og en overlocker syr med tre eller fire tråde, som alle skal trådes på finurlige måder..Alt efter om du vil kante eller sy sammen. Og med min tålmodighed...

  Var der ellers noget? (!!)

  SvarSlet
 5. Oh Heidi I love these starfish....fabulous colors and fun!

  SvarSlet
 6. Jeg har det på samme måde som dig. Jeg vil så gerne have købt en symaskine, men hvilken skal man vælge, for der er virkelig mange at vælge imellem.
  Så fandt jeg da også ud af hvad en overlocker er :)

  God lørdag til dig :)

  SvarSlet
 7. @Dorthe: tak for svar :o) Nu har jeg pludselig fået lyst til en overlocker, selvom det til mit forbrug helt sikkert vil være nok med den almindelige symaskine.. Men kan jo være det er lige det der skal til for at jeg for alvor kommer i gang med at sy!? Nok næppe ;o)

  @loppe-shoppe: aj helle, sikke du kan! :o) "Overtransportør" og alting! Aner ikke hvad det er, ha ha.. Ved du hvad, jeg var lige begyndt at skrive til dig at Huset i Århus ikke findes længere, at det lukkede for 3-4 år siden, da jeg pludselig tænkte at jeg lige ville google for at se hvor lang tid siden det egentlig var og fandme om det så ikke istedet viser sig, at det stadig eksisterer!! Adressen er en anden kan jeg se, men formen den samme. Det er jo helt fantastisk! Jeg skal klart ha' undersøgt det nærmere, både med sy- og keramikværksted. Dejligt at du skrev det. Tak for hjælpen :o)

  @polkadotpetticoat. Thanks Heidi :o)

  @Elisa: Tak i lige måde :o) Ja, det er en jungle at sætte sig ind i de forskellige maskiner og gennemskue hvad det er man egentlig er ude efter og har brug for. Man kan jo få nogle der kan ALT, men hvis det ikke er noget man nogensinde kommer til at bruge, kan det jo være det samme..

  SvarSlet
 8. Der ligger en stofbutik ved siden af Spinderiet i Valby i forbindelse med Valby St. De her neonfarvet sytråd... :o)

  SvarSlet
 9. Tak for tip, Pi Andrea ;o)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...