torsdag den 3. november 2011

mmm mmm mmm

For et stykke tid siden så jeg det her indlæg hos Ida og det så så lækkert ud, at jeg omgående røg i køkkenet for at afprøve opskriften på æblemarmelade og nØj, hvor var det godt!! Intet mindre end sublimt på en buttet amerikansk pandekage og helt fantastisk på et stykke sprødristet toast. Det er virkelig så englene synger og når man nu stadig har masser af æbler i haven, er det en skøn måde at bruge dem på. 

Af en eller anden uforståelig grund kan pigerne ikke lide det, så jeg er alene om at spise det. En byrde jeg frivilligt tager på mine skuldre, men af samme grund nøjes jeg med at lave en lille portion ad gangen. 

Opskriften stammer oprindeligt herfra og så har jeg skåret lidt i den. Jeg bruger ca. 250 gr. æbler, 100 gr. rørsukker, 1 tsk. vanillesukker, en anelse vand og et skwiis citron. (Man kan selvfølgelig bruge vanillestang istedet, men det har jeg ikke lige haft i huset) Det hele kommes i en lille kasserolle og koger til æblerne er så møre, at de velvilligt lader sig mose med grydeskeen.

Prøv det! Prøv det! Jeg garanterer, at du vil tude af fryd. Næsten.

4 kommentarer:

 1. Hvad er det med børn og æblemos/marmelade? Herhjemme skal ynglen trues, før de prøvesmager! Og det smager jo fortræffeligt. Men så er der jo mere til os. Ik? Men der er altså også grænser for hvor meget jeg selv kan nå at indtage, inden der kommer mistænkelige brune pletter på oversiden...;-)

  SvarSlet
 2. Nam det kunne jeg godt forestille mig smager godt!!! Hvor er pin up pigerne flotte. Ville også se godt ud med dem i en ramme med flot baggrund. KNUS♥

  SvarSlet
 3. @3. sal til højre: yep! Mmmm.. :o)

  @bykatrinekarlebo: Ja, hvorfor kan de ikke lide det!? Meget mærkeligt. Det er jo sødt og godt :o) Nå, jeg rendte så ind i en af de grimme brune pletter for første gang idag og blev slemt skuffet, da jeg ikke kunne få den mad jeg lige havde sat næsen op efter!

  @tina: ja, det smager skønt! Pin up'erne er nok for tykke til at kunne være i en ramme, tror jeg, men ellers fin idé ;o)

  @bymajarose: havde nu egentlig tænkt at farven var det mindst lækre ved det ;o)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...