onsdag den 11. april 2012

jeg hader vintagetapet

Lige så fedt det ser ud, lige så møg-umuligt er det sgu at arbejde med. Jeg har lige afsluttet mit værste tapetjob nogensinde og er rigtig muggen. Skulle bare have sølle to baner op i et hjørne af stuen og efter at have tapetseret en hel væg tidligere idag med kraftigt, supersamarbejdsvilligt Pip tapet, hvor jeg skulle skære af og måle op og ha' det til at passe med vindue og udenom og ind bag en radiator, tænkte jeg, at jeg da lige i en håndevending kunne knalde de der to helt regulære lige-op-og-ned-midt-på-en-væg-baner op. Ha! 

Jeg havde fuldstændig glemt, hvor umuligt sådan noget tyndt gammelt tapet tér sig, når der kommer klister på. At man ikke bare lige kan hive lidt hist og her for at rette til, for så revner det sgu. At det flosser og sejtrækker, når man forsøger at skære kanterne til med ellers ultraskarp hobbykniv. At kanterne er ekstra tørre og sidder og flapper, medmindre man har held til at stå og skubbe lidt ekstra klister ind under kanter med en lillebitte pensel. At det buler og er nærmest umuligt at glatte helt fri for luftbobler, fordi papiret er så tyndt og suger klisteren til sig. 

Specielt bane to ser ud ad helvede til. Jeg havde været så fokuseret på, at få det til at passe i mønsteret med bane eet og at få skåret udenom en stikkontakt, at jeg havde glemt midterdelen lidt og overset masser af luftbobler og da jeg forsigtigt prøvede at se, om jeg kunne skubbe dem hen mod kanten og ud, krøllede de istedet sammen og gav mig folder at slås med oveni alt det andet. Argh altså. Men har stadig et spinkelt håb om, at det måske alligevel bliver helt hæderligt, når først det tørrer.

Det er da lige før, at jeg snart begynder at længes tilbage til start 90'erne hvor savsmuldstapet og svampemaling var da shit. Dét var sgu da til at ha' med at gøre. Bare ærgerligt, det var så fandens grimt..

10 kommentarer:

 1. øv for dig at det driller sådan!! Jeg kender det godt, men det er jo alligevel fedt det der gamle vintagetapet når det endelig sidder fast. Op med humøret! Det skal nok blive godt.

  SvarSlet
 2. Op med humøret! Når det tørrer sker der mirakler (håber jeg :)) Det er ellers noget fint tapet.

  SvarSlet
 3. Det er bare pissetræls at det er så vidunderligt smukt det gamle møgtapet... Gang på gang har jeg glemt hvor håbløst det er - og gang på gang er jeg blevet mindet om det igen. Når klaveret spiller er der ikke nogen, der ser de buler der.

  He he... maling duppet på med svamp. Det var alligevel tider, hva! Da vi købte huset her var HELE køkkenet duppet i en noget så kæk brændt orange, som bare stod fantastisk godt til de brude trælofter og det røde klinkegulv. Lex!

  SvarSlet
  Svar
  1. bruNe trælofter... Ikke brude. tsk tsk!

   Slet
 4. Ha!!! Nemlig, men det er meget fint at se på. Inden den store tapetbølge skyllede ind over landet pakkede jeg glad mine gaver ind i det fine gamle tapet og nu har jeg ikke mere. Men så slap jeg da for at bøvle med det. Her har jeg 280 m2 med savsmuldstapet og den opgave er simpelthen uoverskuelig så jeg satser på at jeg en dag vågner op og holder af det.... (Ha!)

  Jeg har meldt mig som fast læser og glæder mig til at følge med fremover.

  SvarSlet
 5. I have to laugh at the translation sometimes....I love your wallpaper!

  SvarSlet
 6. Kan lige se det for mig. Jeg havde helt sikkert også roteret baglæns rundt i det røde felt...håber resultatet bliver fedt alligevel :-)

  SvarSlet
 7. Hahahahahaha - måske er netop DU den der kan gøre svampemalingen super hot igen ;-)

  SvarSlet
 8. Åh suk! Du smækker bare et stort gevir op - så opdager ingen de små buler :)
  Her er der savsmuldstapet over alt - endnu større suk!

  SvarSlet
 9. @marianne: tak for opmuntringen :o) Det var allerede meget bedre næste morgen, men der ER altså både lidt buler og luftbobler..

  @mette: jo tak, det er ret fint og du fik (næsten) ret: der skete om ikke mirakler, så dog klare forbedringer da det tørrede :o)

  @betine: nah, de fleste af bulerne sidder heldigvis så lavt at de forhåbentlig bliver skjult bag det møbel, jeg har planer om at finde her en af dagene. Gerne meget snart. Åh, brændt orange! Min hadefarve. Lyder bestemt ikke kønt med jeres svampede vægge, men jeg overvejer stadig om tiden er moden til en renæssance for svampe-trenden. Man ku' jo for fanden male et helt værelse på under et kvarter! Den slags faktorer skal man slet ikke undervurdere :o)

  @Marina: velkommen til, dejligt at du har lyst til at være med :o) Savsmuldstapet er skam ganske fint. Bare helst uden svamp ;o)

  @polkadotpetticoat: :o)

  @bettina: det er blevet meget bedre som skrevet ovenfor, meeeen proffessionelt ser det vist ikke ud.. Dog er jeg ret stolt af min nærmest usynlige og meget præcise samling. Dén ku ikke være bedre :o)

  @mrs poppins: hmm, tror sgu jeg springer ud som trendsætter :o)

  @mette: god ide med geviret, men jeg ender vist med et stort dækkende møbel :o)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...