mandag den 2. april 2012

ude godt

 

Så er vi vel hjemme igen fra en fuldstændig forrygende, hæsblæsende og helt afsindig fed tur til Solens Rige. Japan er på alle måder en fuldstændig vild cocktail af kontraster. En syret blanding af et vesten på speed og en slowmo verden med tudsegamle traditioner, ritualer og et mystisk uskrevent regelsæt.

Et underligt Omvendtslev, hvor alt er vendt på hovedet og intet er, som man kender det. Hemmelige skrifttegn der gang på gang efterlader én med følelsen af at være et lille hjælpeløst og prisgivet kræ, der er sat ud af spil, fordi alt hvad man normalt klamrer sig til er væk... Undergrundsbaner pakket til bristepunktet med asiatiske stoneface typer i jakkesæt, unge tuttenuttede lolitatyper med miniskørter og lillepige-rottehaler, kvinder i traditionelle kimonoer og kridhvide sokletter med indbygget storetå-split, så de passer til de tunge, upraktiske træklip-klapper de futter rundt i, ældre 1,5 meter høje mænd og koner med bøllehatte og udstråling af sundt sind og sundt legeme, fordi de er fødet op på ris, grøn the, fisk og meditation.. Larm, musik, mennesker og trængsel, der både er overvældende og massiv, men samtidig behersket og kontrolleret, fordi alle bøjer af og gi'r plads, istedet for indædt at holde på deres ret..

Og så er det også landet med opvarmede toiletsæder og spul til både nummeren og uh-ah'en, alt efter om man har lavet bimmelim eller bummelum (og selvfølgelig ikke noget sjasket vandpjaskeri ala 70'ernes bideter, men en præcis målrettet stråle, der rammer lige hvor den skal og er lige så kontrolleret som alt andet i dette fantastiske land)

Og så vænner man sig forbløffende hurtigt til verdens bedste kundeservice, hvor man overalt bli'r mødt med smil, buk, øjenkontakt og en imødekommenhed, så man fandme føler sig hensat til et afsnit af Matador eller noget (af samme grund føles det som en ekstra spand kold vand i hovedet, når man desperato ringer til Visa i Danmark, fordi ens Visa kort pludselig er spærret og man er rimelig meget på røven uden en yen på lommen og iøvrigt har et hotel på nakken, der forståeligt nok gerne vil have betaling for de to nætter man har ligget og feset den af i deres luksussenge og ikke mødes med så meget som et eneste medfølende ord eller et lillebitte sorry-for-the-inconvenience, men derimod tvære enstavelsesord og en virkelig muggen det-er-ikke-vores-bord-prøv-din-bank attitude. Visa-skiderikker!)

Og de har møglækre butikker, møglækker emballage, møglækker melon- og fersken sodavand og softice, møglækker natur, vilde spillearkader, stofbutikker i 7 etager, blomstrende kirsebærtræer, varme kilder, neon, en fantastisk kø-kultur, Sylvanian Families restauranter, en forkærlighed for lyserødt og så kræser de om anretningen af mad og kager, så der ikke er et øje tørt..

Summasumarum; Japan er herrenice og jeg skal tilbage. Ikke lige om lidt, men i hvert fald inden for de næste 2-3 år. Lige nu skal jeg bare vist bare pakke ud og sunde mig og så ha' hentet påskekasserne op fra kælderen..

22 kommentarer:

 1. lyder som I har haft en skøn tur og ud fra billeder ser Japan ud til at være en stor pærevælling at stil arter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det helt sikkert. En dejlig pærevælling :o)

   Slet
 2. Svar
  1. Se at komme afsted. Det er heller ikke så dyrt, som man måske kunne forestille sig :o)

   Slet
 3. What an amazing place through your photos.....all the color and attention to detail that they have from packaging to the presentation of food.....amazing!

  SvarSlet
  Svar
  1. It IS an amazing plaze! So very different from what we're used to..

   Slet
 4. Det ser SÅ fedt ud! Jeg vil også til Japan! Tak for fine billeder:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbe og se du bare at komme afsted :o)

   Slet
 5. Velkommen hjem. Det ser helt fantastisk ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' :o) Og det ER også fantastisk..

   Slet
 6. Wauw.. Sikke da... !! Kan nærmest tænke du har været i uafnrudt ekstase.. :)
  Det ser virkeligt fedt ud og så kan jeg rigtigt godt li din beskrivelse.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak :o) Og ja, jeg gik rundt med et saligt smil om munden det meste af tiden. Desværre vænner man sig lynhurtigt til det og bli'r en smule blind ift at have øje for lækre detaljer og mærkværdigheder. Af samme grund viser det sig efter hjemkomsten, at der er masser af ting jeg ikke har fået taget billeder af og ting jeg alligevel ikke har fået købt, selvom de var SÅ fine..

   Slet
 7. Velkommen hjem igen.
  - og så må jeg tilslutte mig Wunderbar's bemærkning om at dit indlæg er så særdeles godt skrevet. Lever du mon af at skrive ?
  Det er en fornøjelse!
  Helle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord, men nej, jeg lever bestemt ikke af at skrive ;o)

   Slet
  2. Nå, men så er det jo godt, at du gør det her alligevel!
   God dag.

   Slet
 8. Svar
  1. Yes, det er ret fantastisk det der Japan :o)

   Slet
 9. Nøøøøj får sgu helt lyst til bare at fise afsted til Kina. Gode billeder og skøn beskrivelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha, Bettina, jeg synes det er pragtfuldt at du får lyst til at komme til Kina ved at se mine billeder fra Japan ;o)))

   Og tak for de søde ord :o)

   Slet
 10. Wouw manner! Hvor ser det bare fantastisk ud og jeg har da vildt lyst til at hoppe på det første det bedste fly til Japan (hekst uden børn.. he he)

  SvarSlet
 11. Hvordan kan jeg ikke have opdaget din blog før!!?
  Her vil jeg nyde at følge med, for selvom jeg kun er nået til oktober 2011, er jeg meget imponeret over farverne, idéerne, sproget, humoren og stilen. Jeg må komme tilbage, når jeg har mere tid, så jeg kan læse længere tilbage.

  Din tur til Japan ser fantastisk ud! Og sikke et misundelsesværdigt shoppingudbytte. :)

  SvarSlet
 12. I have so enjoyed your trip to Japan.....every picture...what a fabulous colorful world!
  Thank you for sharing!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...