torsdag den 16. juni 2011

ta' mig tilbage

til dengang i 70' - 80'erne og velsagtens også før, hvor man bare høvlede sine børn i skole og så ellers lod skolen og lærerne om resten. Hvor man som forælder var til et eller to forældremøder om året og ellers ikke behøvede involvere sig mere og ikke anede en kæft om hvad der foregik og i øvrigt også var ligeglad, for nu havde man jo betalt sin skat og så var det skolens opgave at klare resten.

Hvor der ikke var noget der hed fællesspisning, forældreråd, trivselsgrupper, spisegrupper, legegrupper, forældreengagement, kom kl. 17 og medbring en spændende ret til fællesbuffetten, hvem vil bage boller til afslutningen, er der er en forælder der vil bage kage til festen og fanden og hans forbandede pumpestok!

Nej okay. Det' (mest) gas! Jeg er skam en ganske engageret forælder, der beredvilligt stiller op til det hele og jeg har allerede på nuværende tidspunkt bagt kager og boller nok til at jeg med god samvittighed kunne læne mig tilbage resten af deres skoletid og lade nogle andre overtage.

Og jeg er sådan set også ham, der selv på et tidspunkt har været primus motor på at få indført de der legegrupper. Fordi jeg i princippet har alle de rigtige meninger om, at det er vigtigt at børnene lærer hinanden at kende på kryds og tværs og at hvis vi som forældre går i spidsen som det gode eksempel, så smitter det af på børnene og bla bla bla, etc. og så videre..

Men for fanden. Når man så ramler ind i en uge med 1 x grillfest med storesøsters klasse, 1 x sommerafslutningskoncert med storesøsters kor, 1 x sfo sommerfest og 1 x grillfest med lillesøsters klasse fordelt på 6 dage, ja så kan man godt blive bare en anelse træt

Træt af at skulle halse ud ad døren lige efter fyraften flere dage i træk med service, kopper, drikkevarer, bestik og den obligatoriske ret til fællesbuffetten under armen. Træt af at skulle tænke 2-3 dage frem ift. lektier, indkøb og forberedelser, fordi der ikke længere er noget der hedder eftermiddag/aften at tage af. Fordi når man kommer dinglende hjem henad ved 20.30 tiden, så er det bare med i en fart at få børnene puttet, picnickurven tømt og opvasken taget, så man kan komme i køkkenet og få forberedt den ret, man skal have med til et stort set identisk arrangement dagen efter! 

Lad nu for filan det skoleår få en ende. Jeg er træt og jeg gider ikke mere nu og hvis jeg ser bare een pastasalat mere, skriger jeg fandme!!

(billede stjålet her)

10 kommentarer:

 1. Åååååh ja! Lige nu ser jeg frem til hele 3... T.R.E... sommerfester i morgen. Samtidig selvfølgelig. Ved ikke liiiige helt hvordan jeg skal få den kabale til at gå op (????) - og hvordan jeg skal nå de der spændende retter til buffeterne - eller kagerne til kagebordene - eller hvordan jeg skal overvære det obligatoriske cirkus i først den ene og så den anden institution. Samtidigt!!! Sommerferie, kom an - siger jeg bare!!!

  SvarSlet
 2. AAAAAHH.. er lige blevet færdig med min sidste eksamen, så nu har jeg ferie! det er ellers også tiltrængt :)

  men angående de der sommerfester... kan du ikke bare sige til storesøster at hun kan tage med en af sine venner til det? det er vel ikke SÅ nødvendigt at du er med det har jeg tit fået at vide:) desuden har jeg tit hørt fra mine forældre at dem jeg kommer sammen med (læs: dem jeg er sammen med som venner) at deres forældre ikke ved(rager)rører mine forældre en ski*** så hvis du har det på samme måde...?

  SvarSlet
 3. Årh mand, det lyder en anelse presset :o) Og de der "spændende fællesretter" er da den største pestilens! Det bli'r jo sjældent særlig spændende fordi dét at det skal forberedes/laves dagen i forvejen sætter sine begrænsninger.

  Hvis ikke det var det der fællesfis, så kunne man jo bare tage et flute, en ost og en pølse eller noget under armen, hvis ikke man gad lave noget, men når det skal være noget andre skal have af også, forpligter det ligesom lidt mere.

  Bon courage imorgen!

  SvarSlet
 4. @emma-ilsfort: ahh, hun går kun i 3., så det er for hele familien. Og jeg VIL jo sådan set også gerne og når jeg er afsted, synes jeg skam at det er meget sjovt og også hyggeligt at snakke med både de andre forældre og de andre børn.

  Det er mere dét, at det hele altid falder oveni hinanden og derfor bliver så presset. Hvis det nu var fordelt mere ud over året, var det lidt lettere at have med at gøre.

  SvarSlet
 5. Du har fuldstændigt ret i at en gang i mellem bliver det for meget og det kan være svært at have det store overskud til diverse arrangementer. Vi har tre børn og med arrangementer i skole, gymnastik, fdf og musikskole kan det tit være overvældende især op mod jul og op mod sommerferien. Men på den anden side er det jo som du skriver hyggeligt nok når man først kommer hjem.
  I onsdags var jeg på arbejde fra 6-15, handlede på vej hjem, fik styr på de 7 børn der pludseligt var i vores hjem hvor af de 6 skulle med til aftenens arrangement hos fdf, fik pakket madkurven til aftenens grillfest og da kl.17.30 var vi i spejderhuset. Da vi var hjemme kl 20.30 var jeg godt nok en smule brugt og overvejede et kort øjeblik hvorfor at jeg ikke var en af de forældre der aldrig deltager i sådanne arrangementer helt uden at de får dårlig samvittighed.
  Men vi havde faktisk en rigtig god aften og de glade og temmeligt beskidte børn jeg havde med hjem igen gør at jeg naturligvis deltager med glæde igen

  SvarSlet
 6. @Heidi: det lyder bekendt :o) Og ja, det er jo sjældent det at være til selve arrangementet der er problemet, mere al stressen op til og forhåndsstress over de kommende arrangementer.. Men nu er det heldigvis ved at lysne for vores vedkommende ;o)

  SvarSlet
 7. DET VIRKER! :)
  Fin favicon!!! ;)

  SvarSlet
 8. I'm so confused.....Is this about keeping your kids busy in the summer, the translation came through so confusing....I'm not complaining, I'm so thankful for it....anyhoo, have a great weekend!

  SvarSlet
 9. Hej Heidi, læste lige det her indlæg og frydede mig inderligt over at høre, at der findes et menneske i det ganske danske land, som jeg deler ret mange meninger, holdninger og livssyn med!
  Jeg har det på FULDSTÆNDIG samme måde som dig med alt de her forældre-fællesskabsorienterede-tiltag som både vuggetsue, børnehave, skole, sfo, idrætsforeniger, musikskoler osv kalder ind til. Man bliver sgu da sindssyg af altid at have kalenderen fuld af arrangementer, hvor mad skal produceres, picnickurve pakkes, børn slæbes med i hobetal osv.
  Hvor blev hyggen i familiens skød lige af? Jo den blev sgu brugt på kaffe og rundbold med de 24 andre hold forældre, som man endte i klasse med.
  Som dig har jeg alle de rigtige holdninger; "det er godt for fællessakbet", "det er også vigtigt, at vi kender hinandens børn", "det er godt for børnene at have mange voksne i deres liv", "det er godt at lære hinanden at kende, mens børnene er små, for så kan vi lettere løse problemerne sammen, når de bliver store". Ja jeg kunne blive ved med citater, som kunne komme ud af min egen mund, men nogen gange så kan man bare blive så træt af al den socialisering. Og dette siger jeg endda som lærer!!! Jeg synes selvfølgelig, at man skal bakke op og komme, men åh hvor kan jeg også bare godt forstå, at nogle ind i mellem melder fra.
  Vi kommer selvfølgelig til så meget som muligt, men vi er med tiden blevet bedre til kun at tage afsted med en forælder og nogle af børnene. Den mulighed har du jo ikke, så her er min medfølelse virkelig stor!!!
  Håber du ikke fik pastasaletten galt i halsen....go weekend, mvh Louise

  SvarSlet
 10. Hej Louise,
  Ja, det er sgu svært sommetider at finde ud af hvad ben man skal stå på, når ens holdninger skal udøves i praksis og ender med at kollidere med ens lyst og overskud. For det er jo nemt at blive grebet af stemningen til et forældremøde og blive enige om at selvfølgelig skal der da være 4 familie-arrangementer om året. Og jeg vil jo egentlig også gerne og jeg hygger mig som sagt altid, når jeg er afsted. Men det bliver jo hurtigt til meget. For det er jo ikke kun de 4 arrangementer i dén klasse, der er jo også 4 arrangementer i den/de anden/andre klasse(r) plus det som skolen, sfo'en, spejder, kor og alle de andre tidsrøvere finder på. Ja, du kender det jo, kan jeg høre ;o) Og engang imellem kunne det måske også være rart at have tid til at se venner og familie. Eller lave ingenting.

  Men pigernes far og jeg er gode venner og snakker fint sammen, så vi plejer faktisk at troppe op allesammen uanset hvem af os der "har" pigerne. Vi kunne måske godt dele os op og skiftes, men som regel vil søsteren altid gerne med og så ville det på en måde virke lidt underligt at sidde alene hjemme og kukkelure mens de andre var afsted. Både farmand og jeg VIL jo egentlig gerne og tror også det betyder noget for pigerne at have os begge to med.

  Så tja.. Det er jo bare med at plukke i det og vælge det man kan overskue og det som betyder mest og så ellers bestræbe sig på at fordele sol og vind nogenlunde lige og så ellers klemme ballerne lidt sammen og satse på at det sgu nok går altsammen.

  Også en god weekend til dig. Eller sommerferie vel rettere ;o)

  Mvh. Heidi

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...