torsdag den 26. maj 2011

det er ligesom med barnevognene.. måske

Mine tanker kredser om bil i den her tid. Jeg kører i en decideret pinlig, rusten skrammelkasse af en dødsfælde, hvor synsdatoen er overskredet for flere uger siden. Jeg skal ha' fundet på noget og egentlig var jeg begyndt at hælde til den snusfornuftige og røvkedelige løsning, der hed noget i retningen af Suzuki Alto eller Chevrolet et-eller-andet. Noget nyt og billigt.

Men så var det, at jeg pludselig så og hørte sådan en her på gaden. En rød, skinnende fin, fin, fin boble. Årh, manner. Hvor ville jeg gerne være ham, der sad bag rattet i sådan et classy automobil. Egentlig havde jeg glemt alt om dem og synes det er årevis siden, jeg sidst så én på vejene, men nu efter at jeg så den forleden, ser jeg dem pludselig overalt.

Nu er spørgsmålet så bare, om jeg skal tolke det som et tegn from above på, at det simpelthen er sådan en vogn jeg skal ha'. Eller om det bare er ligesom det der med barnevognene. Og kæresteparrene og den slags.

(billede lånt her: http://www.dba.dk/vw-1303-5-doers-74-roed-uden/id-73665519)

12 kommentarer:

 1. Jeg er den lykkelige ejer af en Morris Mascot pick up og kan kun tilkendegive, at det er skide sjovt at køre veteranbil! Men som dagligdags bil... Ahh, der mangler altså noget komfort og stabilitet i sådan en. Derudover kan vinteren være hård ved sådan en gammel bil, og det er da synd hvis sådan en skønhed ruster op.

  SvarSlet
 2. Nej, hvor cool med morris pick up! Respekt! :o)

  Jeg er jo sådan et fjols, der altid vælger æstetik fremfor fornuft. Havde også et stort tungt og uhåndterligt skrummel af en Silvercross til barnevogn.. Men ved ikke rigtig med bil.. Det er lissom en større beslutning og der er altså kun råd til een. Og du har ret med vinteren. Jeg har ingen garage, så den ville skulle stå på gaden og det er også lidt synd.

  Men der ER bare mere stil over gamle biler..

  SvarSlet
 3. Der ER mere stil over dem! Og som sagt er jeg fuldstændig vild med at køre i den. - Men mest fornøjelsesture. Jeg ville nødigt have den som primærbil. Og så synes jeg, at den fortjener en varm, tør garage.

  SvarSlet
 4. @Ida laver du ikke et indlæg med billeder for den vil jeg sååå gerne se!
  Mht. boblen så er det vel en livsstil? Jeg synes den er cool og elsker lyden!

  SvarSlet
 5. Anne: Jo, jeg har længe haft planer om sådan en indlæg. Næste gang vi er ude at trille, skal jeg nok have kameraet klar!

  SvarSlet
 6. Jeg synes, den er fantastisk! Intet mindre. Men kan godt følge dine spekulationer om hverdagsegnethed/æstetik... Puhhh den er ikke nem :)

  SvarSlet
 7. Hej Heidi,
  Boblen er fantastisk. Jeg har selv en mørkeblå sag fra 63, og den kører vidunderligt i sommerperioden, hvor vejret er varmt og godt. Men i vinterhalvåret står den lunt og godt i en garage. Og så må jeg op på min cykel:)

  Kh, Tanja

  SvarSlet
 8. Ja og får du en bobbel/folkevogn? så giver du jo andre muligheden for at slå hinanden når de ser dig kommer kørende, eller gælder det kun da lidt ældre modeller, og sig venligst jeg ikke er den eneste der kender det? og at det er endnu en Århus historie?
  Lækker bil for i øvrigt.

  SvarSlet
 9. Ida, jeg er enig med Onkel Anne: se du endelig at tage kameraet med næste gang I tager ud i sommerlandet! Det vil vi glæde os til

  @Thehuset: nej, det var meget nemmere, hvis der var råd til både den stilfulde gamle bil og den nye kedelige og pligtopfyldende bil..

  @Tanja: skønt med boble :o) Bare det var mig. Men en garage ville helt klart hjælpe på det..

  @Kristine: jo, jeg kender den, men kun fra Blå Mænd. Havde aldrig hørt om den, før jeg så filmen, så troede ikke den var fra det virkelige liv :o) Her i huset gælder det om at daske til hinanden, når man ser en gul bil: "gul-bil-du-skylder-mig-en-sodavand"..

  SvarSlet
 10. Jeg har engang hørt at de der bobler er den rene dødsfælde. Og med tanke på dine to solstråler, så synes jeg det er en dårlig ide.

  Men når DET er sagt - nøjh hvor er den fed og supertjekket!
  Et lille "go-for-it" herfra alligevel ;)

  SvarSlet
 11. Love the car, why is blogger all crazy lately!

  SvarSlet
 12. synes også de er så fine :) men jeg ved ikke liiiige med sikkerheden i de der ;) kørte i en nogen år siden og der var ikke nakkestøtter o. lign ;)
  men FEDE det er de :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...