fredag den 27. maj 2011

scary shit

Jeg har prøvet at sy tøj til mig selv før. Men det har altid været simple lige-op-og-ned ting, uden nogen former for dikkedarer og detaljer. Aldrig med knaphuller eller lommer og den slags. Et par gange med lynlås, der så har været placeret et ikke synligt sted, fordi den er syet på, så det ligner noget der er løgn. 

Og altid efter et interimistisk klamphugger mønster eller på slump og øjemål, hvor jeg bare har syet/prøvet/syet/prøvet, indtil det passede nogenlunde. Og resultatet har altid været det samme: elendig pasform, påfaldende hjemmesyet og kun sjældent i brug.

Men nu har jeg fandme købt færdige mønstre, har jeg. Der skal syes som aldrig før. Åh, man skal da ha' både folklore bluse og tunika og etagenederdel og tungen lige i munden og sved på panden og jeg ved ikke hvad.. 

Der er bare det ved det, at jeg næsten ikke tør gå i gang. For sæt nu, det alligevel ikke vil makke ret. Sæt nu, det sidder ad helvede til. Sæt nu, det ikke passer og stadig bare ser  hjemmesyet ud på den kiksede måde. Så ku' jeg nemlig godt gå hen og småtude lidt. Eller måske endda gå amok i blindt raseri og klippe alle de fine, dyre stoffer i småstykker. 

Så jeg trækker den lidt, tror jeg. Så kan jeg da bevare illusionen om, at jeg er sådan en, der ligeså casually syr alt mit lækre tøj selv, lidt endnu..


8 kommentarer:

 1. I can't wait to see the finished product! love the fabric with some red shoes!
  perfecto!

  SvarSlet
 2. Jeg har det lige sådan, der går også lang tid inden jeg tør kaste mig ud i at sy tøj til mig selv!

  SvarSlet
 3. Sådan har jeg det, hvis noget nyt elektronisk skal tages i brug. Så længe, at de ligger i kassen, er jeg så glad for det. Jeg ved også med sikkerhed, at i samme øjeblik noget skal forbindes på en bestemt måde, ryger glæden.:)

  Men tag bare hul på det - om ikke andet så kan hunden da få et nyt hundetæppe. Vores lå tilsidst som prinsessen på ærten.:)

  SvarSlet
 4. Kan du så komme i gang! Øvelse gør mester :)

  Jeg som troede at indlægget handlede om endnu en klam edderkop eller et eller andet virkelig "scary shit"... :P

  SvarSlet
 5. Vi burde i blogland lave en fælles skod-dine unger-og-sy-til-dig-selv-måned, så vi var fælles om at møde virkeligehden i hjemmesyede folklorekjoler. Vi kunne blive nutidens blomsterbørn. Lidt mere liberty, lidt mindre hængepatter og blomsterkranse. Utilpasheden ville blive glemti libertyrevolutionens tegn. Viva la revolucion! Go weekend og go sylyst! Mvh Louise

  SvarSlet
 6. Ih hvor spændende. Hep hep hep.

  SvarSlet
 7. Du tager en dyb indånding og starter!! Flotte mønstre. Gad nok også ha en Folkevogn. Hvad er det forresten for noget i Danmark med at når man ser en Folkevogn må man gi den ved siden af en en lussing (mener jeg det var måske jeg overdriver hi hi)????????????????????? Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Den med Folkevognen og lussingen (eller et hårdt slag på skulderen) tror jeg kommer fra filmen "Blå Mænd" med Mick Øgendahl. Go' film, i øvrigt! :o)
   /Anna

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...